Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Κρήτη: Κακουργηματική δίωξη σε τρία ανήλικα παιδιά που λήστεψαν 14χρονο έξω από σχολείο και του πήραν 3,20 ευρώ!


Η ληστεία σημειώθηκε έξω από σχολείο στην Κρήτη. Οι ανήλικοι δράστες βούτηξαν τα λιγοστά χρήματα, που είχε το θύμα στην τσέπη του.

Οι τρεις ανήλικοι δράστες εξαπέλυσαν επίθεση σε ένα 14χρονο παιδί, έξω από σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης. Βούτηξαν τα λιγοστά χρήματα που είχε πάνω του και με αυτά, όπως είπαν αργότερα, αγόρασαν μια σοκολάτα. 

Σε βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη, ενώ έχουν συλληφθεί και οι γονείς τους, για παραμέληση εποπτείας. Η είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει μια σειρά από φόβους και καταγγελίες για έξαρση της εγκληματικότητας στην Κρήτη, με πρωταγωνιστές όλο και περισσότερους ανήλικους.

Πιο αναλυτικά ενώπιον των ανακριτικών αρχών στο Ηράκλειο οδηγούνται τρία αγόρια, ηλικίας 12,5 ετών το ένα και 15,5 ετών τα άλλα δύο, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για ληστεία από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το cretalive.grοι 3 ανήλικοι κατηγορούνται ότι απέσπασαν από ένα 14χρονο αγόρι το ποσό των 3,20 ευρώ. Όπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία, ο ένας τον απείλησε, ο δεύτερος του έριξε μια κουτουλιά στον ώμο και ο τρίτος άρπαξε τα χρήματα.

Για το περιστατικό, που καταγράφηκε έξω από Δημοτικό Σχολείο του Ηρακλείου, έγινε άμεσα καταγγελία στην αστυνομία. 

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των τριών αγοριών. Οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην αρμόδια Ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ρωτήθηκαν για το τι έκαναν τα χρήματα που απέσπασαν από τον 14χρονο, απάντησαν ότι αγόρασαν μια… κίντερ σοκολάτα

Συνελήφθησαν και οι γονείς των αγοριών, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. 

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom