Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Παραμένει άγνωστος ο αριθμός των επιβατών - Η εικόνα για τους νεκρούς και τους τραυματίες


Έβδομη ημέρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, την νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, ο νοσηρός «ελέφαντας στο σαλόνι», τον οποίο, όλες οι αρμόδιες αρχές, όπως και η «Hellenic Train» κάνουν ότι δεν υπάρχει, παραμένει η άγνοια για τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που ταξίδευαν με το τρένο.

Ακόμη χειρότερα, ουδείς δείχνει να ενδιαφέρεται να μπει στην διαδικασία αυτής της καταμέτρησης, έστω αναζητώντας τον ακριβή αριθμό των διασωθέντων, για να γίνει μια στοιχειώδης αντιπαραβολή.

Μέχρι στιγμής, οι αρμόδιες αρχές μοιάζουν να έχουν «ησυχάσει», από την ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία ανέφερε, «ότι ο κατάλογος των ονομάτων των επιβατών που δόθηκε στις αρχές περιλαμβάνει μόνο τους επιβάτες που είχαν αγοράσει διαδικτυακό εισιτήριο. Στην περίπτωση των επιβατών που αγόρασαν εισιτήρια στα εκδοτήρια εισιτηρίων, το εισιτήριό τους, αν και αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη θέση, δεν ήταν ονομαστικό».

Και πρόσθετε, ότι «η εταιρεία ενημερώνει ότι ο αριθμός των εισιτηρίων που πωλούνται δεν υπερβαίνει ποτέ τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων. Στους υπεραστικούς συρμούς, όλα τα εισιτήρια αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες θέσεις και, ως εκ τούτου, ανεξαρτήτως τρόπου αγοράς, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω του εκδοτηρίου ή στο τραίνο, ο αριθμός των εισιτηρίων που πωλούνται δεν μπορεί ποτέ να υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων.».

Τα παραπάνω δηλώθηκαν πριν δύο μέρες (4/3) και αφού είχε προηγηθεί μία σύγχυση σε ό,τι αφορά στους αριθμούς των νεκρών και των αγνοουμένων, οι οποίοι, σε ανακοίνωση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στις 3/3, φέρονται τελικά να ταυτίζονται και να μην αθροίζονται.

Μέχρι στιγμής, λοιπόν, ο επίσημος αριθμός των νεκρών παραμένει 57.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται την αστυνομία και μέχρι την Κυριακή, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έφτασαν συνολικά, από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος και μέχρι το Σάββατο, 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι 55 νεκροί.

Ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA, ενώ μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στο τρένο, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Τα πράγματα είναι σαφέστερα σε ό,τι αφορά στους τραυματίες.

Έτσι, δώδεκα (12) τραυματίες παραμένουν σε πέντε νοσοκομεία σε απλές κλίνες και επτά τραυματίες (7) ηλικίας 21-27 ετών, σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποσωληνωθεί μία κοπέλα στο πανεπιστημιακό ωστόσο σε πολύ σοβαρή κατάσταση παραμένουν δύο από τους επτά ανθρώπους που είναι σε ΜΕΘ.

Ο 20χρονος φοιτητής, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι και βρέθηκε να εκτιναχθεί έξω από το τρένο και χωρίς τις αισθήσεις του, έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη η κατάστασή του και μία κοπέλα που βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο η οποία φέρει και εγκαύματα.

https://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom