Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Ηλιούπολη: Μια συζήτηση ανάμεσα σε τρία θύματα του βιαστή - προπονητή αποκάλυψε τη νοσηρή δράση του (βίντεο)


Ο δικηγόρος των τρίων θυμάτων εξηγεί τον λόγο που αποφάσισαν να μιλήσουν περίπου 10 χρόνια μετά τη δράση του προπονητή τάε κβον ντο - «Είχε ταλέντο να κρύβεται» ο 44xρονος, λέει συνάδελφός του.

Μια συζήτηση ανάμεσα στα τρία ενήλικα σήμερα κορίτσια ήταν αυτή που άνοιξε τον "ασκό του Αιόλου" για την υπόθεση του 44χρονου δασκάλου Ταε Κβο Ντο από την Ηλιούπολη, ο οποίος φέρεται για περισσότερα από 10 χρόνια να προέβαινε σε άσεμνες πράξεις σε βάρος πέντε, ανήλικων αθλητριών του.

Όπως λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος των τριών μηνυτριών, κ. Αντώνης Πεπελάσης, οι τρεις κοπέλες είναι αυτές που έκαναν καταγγελία σε βάρος του 44χρονου με αποτέλεσμα, κατά την κλήση μαρτύρων για την υπόθεση, να προκύψουν από την έρευνα δύο ακόμη περιπτώσεις θυμάτων του φερόμενου ως παιδοβιαστή.

«Πρόκειται για τρεις μηνύτριες. Σήμερα οι γυναίκες αυτές είναι ηλικίας από 19-24 ετών. Το χρονικό διάστημα που τοποθετούνται οι καταγγελόμενες πράξεις είναι όταν βρίσκονταν στην ηλικία των 13 έως 16 ετών. Ήταν αθλήτριές του και όλα ξεκίνησαν από μια συζήτηση που είχαν μεταξύ τους, στην οποία περιέγραψαν τι είχε συμβεί. Κατάλαβαν ότι υπάρχει ένα μοτίβο συμπεριφοράς που συνεχιζόταν και ήταν συστηματικό. Και προκειμένου να προστατεύσουν τόσο τις ίδιες αλλά και κορίτσια που μπορεί να είχαν πέσει η συνέχισαν να πέφτουν θύματά του έκαναν την καταγγελία», λέει ο κ. Πεπελάσης.
Παράλληλα, εξηγεί και το λόγο που τα τρία κορίτσια αποφάσισαν να καταγγείλουν τη νοσηρή δράση του πρώην προπονητή τους, δέκα χρόνια μετά τον εφιάλτη που έζησαν.

«Στην ηλικία εκείνη, ένα παιδί δεν μπορεί να αξιολογήσει τέτοιες συμπεριφορές, ειδικά όταν υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης όπως ήταν αυτή που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στον προπονητή και στα παιδιά. Δεν είσαι σε ηλικία να κατατάξεις και επομένως να αξιολογήσεις μια τέτοια συμπεριφορά ώστε να την καταγγείλεις. Θέλει θάρρος και ωριμότητα που σε ηλικίες 13-14 ετών δεν είναι εύκολο. Ακόμη και οι γονείς τους ενημερώθηκαν πολύ καθυστερημένα για το τι συνέβαινε», προσθέτει ο κ. Πεπελάσης.


Ανοίγουν στόματα για τον βιαστή-προπονητή - «Είχε ταλέντο να κρύβεται»

Σοκαρισμένος παρακολουθεί ο κόσμος του τάε κβον ντο και η τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης τις αποκαλύψεις για τον 44χρονο προπονητή που κατηγορείται ότι βίαζε τουλάχιστον πέντε ανήλικες αθλήτριες του στο σπίτι του και στη σχολή πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη.

Αυτό που λένε οι περισσότεροι είναι ότι η συμπεριφορά του δεν είχε κινήσει υποψίες στους περισσότερους καθώς φρόντιζε να κερδίζει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του ενώ ανέπτυσσε επαφές και με οικογένειες μαθητών και μαθητριών του.

«Είχε ταλέντο ταλέντο να κρύβεται φανερά. Δεν έπαιρνε μια μαθήτρια και δεν πήγαινε απομονωμένα, γυρνούσε σε όλη την Ηλιούπολη βράδυ-πρωί» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο προπονητής Ιωάννης Χιωτάκης.

Ο κ. Χιωτάκης είναι αυτός που δήλωσε οτι «από το 2008 τον έβλεπα με κορίτσια, ίσως είναι αυτά τα θύματά του από καταγγελία.. Τον είχαμε δει με αυτοκίνοτο με μηχανάκι με κορίτσια, είχα διαμαρτυρηθεί, τις πήγαινε σπίτι, αντέδρασα».

Ο εφιάλτης των θυμάτων του ξεκίνησε το 2009 όταν ο 44χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, ξεκίνησε να προσεγγίζει έφηβες αθλήτριες που έκαναν μαθήματα στη σχολή και τις έπειθε να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ταε κβον ντο.

Στη συνέχεια, τους έκλεινε προσωπικά ραντεβού πριν από τις προπονήσεις στη σχολή επί της Λεωφόρου Μαρίνου Αντύπα ή στο σπίτι του και εκεί τις βίαζε με βάναυσο τρόπο, σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων.

Μάλιστα, ο 44χρονος, ο οποίος είναι πατέρας ενός 6χρονου αγοριού, είχε διαμορφώσει τον ημιόροφο της σχολής πολεμικών τεχνών σε γκαρσονιέρα όπου παγίδευε τα ανυποψίαστα κορίτσια.

Όπως λένε οι γείτονές του, κάποια βράδια έμενε εκεί ενώ αρκετοί γονείς καταγγέλλουν πως ανήλικες αθλήτριες ανέβαιναν στον ημιόροφο προκειμένου να αλλάξουν ρούχα μετά την προπόνηση.

«Ούτε μου είχε αναφέρει κάτι το παιδί μου και μάλιστα ήταν πολύ καλός επαγγελματίας. Υπήρχε στον επάνω όροφο ένας χώρος σαν σπίτι. Βέβαια, το παιδί μου δεν ανέβαινε γιατί τον έφερνα ντυμένο και τον έπαιρνα. Δίπλα ήταν τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες, ξέρω ότι ανέβαιναν όσα παιδιά ήθελαν και ξεντύνονταν, έκαναν το μπάνιο τους, άφηναν τα πράγματά τους. Είχε γραφείο εκεί και ξέρω πως τα τελευταία χρόνια είχε διαμορφώσει κάτι σαν σπίτι και έμενε σίγουρα εδώ κάποιες φορές», δηλώνει μια γειτόνισσα του 44χρονου η οποία πήγαινε το παιδί της στη σχολή του.

Από το 2009 μέχρι το 2020 ο 44χρονος φέρεται να έχει βιάσει τουλάχιστον πέντε κορίτσια, από 12 έως 16 ετών, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται να έχει προβεί σε άσεμνες πράξεις σε βάρος και άλλων ανηλίκων, πριν και μετά το συγκεκριμένο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με κάποιες από τις νεαρές αθλήτριες είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό για αγώνες, ενώ πόζαρε μαζί τους σε φωτογραφίες που ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άνθρωποι που γνωρίζουν τον 44χρονο κάνουν λόγο για μια «ύποπτη» συμπεριφορά εκ μέρους του, η οποία δεν παραπέμπει σε προπόνητη που κάνει μάθημα σε ανήλικα κορίτσια.

Κώστας Στάμου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom