Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στην Αθήνα - Νέο ραντεβού την Κυριακή (φωτο & βίντεο)


Συγκλονιστική ήταν η διαδήλωση στην Αθήνα. Ένα ανθρώπινο ποτάμι από απεργούς, φοιτητές, μαθητές κατέκλυσε για πολλές ώρες τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας.

«Στο σύστημα του κέρδους θυσία οι νεκροί, ο καπιταλισμός δολοφονεί» και «τα δάκρυά μας γίναν αγώνας και οργή, στα κέρδη των λίγων θυσία οι νεκροί» βροντοφώναξαν στο μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο.

Η εργατική τάξη της χώρας και η νεολαία έγιναν η φωνή των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη. Έκαναν τον θρήνο οργή και την οργή αγώνα! Για να μην επιβληθεί η σιωπή. Για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Για να έρθει η προστασία της ζωής του λαού στο προσκήνιο κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους.

Πανεπιστημίου, Σταδίου, Σύνταγμα, Προπύλαια, Ομόνοια... Όλα γέμισαν με κόσμο!

Τα μπλοκ των Συνδικάτων ήταν ασφυκτικά γεμάτα με απεργούς. Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές απαίτησαν «αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί».

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το νέο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα συνδικάτα της Αττικής την Κυριακή 12 Μάρτη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι.

Όλοι οι δρόμοι της Αθήνας είχαν μετατραπεί σε μια συγκλονιστική διαδήλωση! 

Πανεπιστημίου, Σταδίου, Σύνταγμα, Προπύλαια, Ομόνοια... Όλα γεμάτα με κόσμο, που πλέον δεν χωράει και πάει πέρα από την Ομόνοια. Τα μπλοκ των Συνδικάτων είναι ασφυκτικά γεμάτα με απεργούς, που κάνουν την οργή τους αγώνα. Χιλιάδες μαθητές απαιτούν «αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί». 

Διαδηλώνουν βροντοφωνάζοντας «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία», «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή - Τέρμα ως εδώ καμία ανοχή», «Οι ράγες της ανάπτυξης, βάφτηκαν με αίμα ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα».

Όλη η εργατική τάξη της χώρας και η νεολαία έχουν γίνει η φωνή των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη. Κάνουμε τον θρήνο οργή και την οργή αγώνα! Για να μην επιβληθεί η σιωπή. Για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Για να έρθει η προστασία της ζωής του λαού στο προσκήνιο κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους.














https://www.902.gr/ & https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom