Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Γλυκά Νερά: Η μικρή Λυδία δεν μιλάει ελληνικά και δεν αναγνώρισε τους γονείς του Αναγνωστόπουλου

Η αναστάτωση που παραλίγο να φέρει καταγγέλια

Δύο χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, η επικοινωνία της μικρής Λυδίας με τους γονείς του συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, διεξάγεται πλέον σε νέο πλαίσιο.

Μετά τη δικαστική απόφαση που απέρριψε στην αγωγή που είχαν καταθέσει οι γονείς του συζυγοκτόνου για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας και την αποδοχή του αιτήματος της μητέρας της αδικοχαμένης Καρολάιν, Σουζάνας, άλλαξε ο τρόπος επικοινωνίας του κοριτσιού με τους εν Ελλάδει παππούδες της.

Έτσι οι γονείς του συζυγοκτόνου έχουν πλέον δικαίωμα επικοινωνίας με τη μικρή Λυδία με Skype ή άλλα μέσα μία ώρα την εβδομάδα και κατόπιν συμφωνίας με την οικογένεια της Καρολάιν.

Πλέον οι δύο οικογένειες προσπαθούν να βρουν τη «χρυσή τομή» ώστε οι γονείς του συζυγοκτόνου να επικοινωνούν με το εγγόνι τους που πλέον ζει μόνιμα με την αδερφή και τη μητέρα της Καρολάιν στις Φιλιππίνες.

Μάλιστα το περασμένο Σαββατοκύριακο προκλήθηκε αναστάτωση καθώς οι γονείς του συζυγοκτόνου προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή με τη μικρή Λυδία, αλλά δεν τα κατάφεραν και σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό», ήταν έτοιμοι για καταγγελία.

Μάλιστα είχαν ειδοποιήσει και τους δικηγόρους τους και τελικά τελευταία στιγμή κατάφεραν το απόγευμα της Δευτέρας να επικοινωνήσουν με την εγγονή τους μετά από πάρα πολύ καιρό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατάφεραν να μιλήσουν μαζί της, καθώς το παιδί δεν μιλάει ελληνικά, ενώ σύμφωνα με τον πατέρα της Καρολάιν, που μίλησε στην εκπομπή, δεν τους αναγνώρισε.

«Κατάφερε να αντέξει πέντε λεπτά»

Ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράους μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και τοποθετήθηκε για την αναστάτωση που προκλήθηκε αλλά και για την επικοινωνία της Λυδίας με τους παππούδες της.

«Μπορεί να προκλήθηκε κάποια αναστάτωση στις προγραμματισμένες βιντεοκλήσεις μεταξύ της Λυδίας και των παππούδων από την άλλη πλευρά, όμως αυτές τις ημέρες η οικογένειά της κάνει διακοπές στο Balayan, μια παραθαλάσσια πόλη περίπου 100 χλμ από τη Μανίλα, όπου η Σουζάνα έχει εκεί κάποια ιδιοκτησία. Όμως η Σουζάνα μίλησε με τους παππούδες, βρήκαν μια βολική στιγμή, πραγματοποίησαν μια βιντεοκλήση μέσω Skype και μίλησαν με τη Λυδία σήμερα», είπε αρχικά o Ντέιβιντ Κράουτς.

«Δεν είχε απόλυτη επιτυχία, καθώς η Λυδία περιβάλλεται από τα μικρά ξαδέρφια στο εξοχικό τους και ανυπομονούσε να επιστρέψει για να παίξει μαζί τους. Πιστεύω ότι κατάφερε να αντέξει πέντε λεπτά προτού τελικά επαναστήσει και πάει να παίξει με τις φίλες της. Υπάρχει δυσκολία στο να κάνεις ένα ζωηρό μικρό παιδί να περάσει περισσότερο χρόνο μπροστά σε μια οθόνη, μιλώντας σε έναν άγνωστο, ειδικά όταν οι συμμετέχοντες δε μοιράζονται μια κοινή γλώσσα.

Υπάρχουν τόσα ενδιαφέρονται πράγματα στον κόσμο που μπορεί να βρει να κάνει ένα παιδί που δεν είναι ακόμη τριών ετών. Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι τόσο η Σουζάνα όσο και η Donna θα προσπαθήσουν να κάνουν την κλήση όσο το δυνατόν πιο ικανοποιητική για τη Γεωργία και τον σύζυγό της», προσέθεσε.

Τέλος αναφέρθηκε και στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο εφετείο που ξεκινάει στις 28 Μαρτίου. «Τώρα αναμένω την ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο Αθηνών στις 28 Μαρτίου, όταν ο δολοφόνος της όμορφης κόρης μου θα επιχειρήσει να μειώσει την ήδη επιεική ποινή του. Φαντάζομαι ότι οι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα θα αντιδράσουν με μανία αν του μειωθεί η ποινή έστω και μία μέρα», κατέληξε ο Ντέιβιντ Κράουτς.

https://www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom