Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 2 - 1 (φωτο)


Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Αστέρα και τον Παναιτωλικό στην Τρίπολη άνοιξε η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής των Playout του πρωταθλήματος της Super League με τους γηπεδούχους να κερδίζουν 2 - 1.

Οι δύο ομάδες στην κανονική διάρκεια τερμάτισαν στην 7η (Παναιτωλικός) και στην 10η (Αστέρας) θέση με 29 και 25 βαθμούς αντίστοιχα και λογικά έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία.

Μπήκαν χωρίς άγχος στη διαδικασία των Playout και στο δεύτερο ημίχρονο προσέφεραν θέαμα  στους λιγοστούς φιλάθλους που πήγαν στο γήπεδο και εκεί που φαινόταν κι αυτό το ματς να λήγει ισόπαλο ένα περίεργο σουτ του Αλβαρες με το κακό του πόδι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2 - 1.

Στο πρώτο μέρος ο Αστέρας είχε συνέχεια την κατοχή της μπάλας, αφού ο Παναιτωλικός περίμενε στο μεγαλύτερο διάστημα πίσω από τη σέντρα και μόλις μία φορά με σουτ του Ντουάρτε πλησίασε στην περιοχή των γηπεδούχων...

Ο Αστέρας δημιουργούσε φάσεις για γκολ,κυρίως με τον Μπερτόγλιο, ο οποίος όμως σε τρεις περιπτώσεις ήταν άστοχος...

Ωσπου μία λανθασμένη έξοδος του Ανέστη απέφερε ένα πέναλτι για τους γηπεδούχους κι ένα γκολ από τον Μπαράλες...

Στο 32' μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά ο Καστάνιο με τον Χουχούμη διεκδίκησαν την μπάλα και ο Ανέστης κάνοντας έξοδο έπεσε πάνω στον παίκτη του Αστέρα, ο διαιτητής αρχικά είχε δώσει επιθετικό φάουλ,αλλά από το VAR τον κάλεσαν να δει τη φάση και σφύριξε πέναλτι.

Στο 34' ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για να ανοίξει το σκορ γράφοντας το 1 - 0.

Τίποτα το ιδιαίτερο στη συνέχεια εκτός από τον τραυματισμό και την αποχώρηση του Ριέρα...

Η λήξη βρήκε τον Αστέρα να προηγείται με 1 - 0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, αλλά πολύ καλλύτερα από το πρώτο με μία καλή ευκαιρία του Αστέρα με τον Μπαράλες να μην μπορεί να νικήσει τον Ανέστη στο 49' κι αμέσως μετά τον Παναιτωλικό να ισοφαρίζει...

Στο 50' υπέροχος συνδυασμός από τους παίκτες του Παναιτωλικού και γκολ: Ο Χουχούμης έκλεψε την μπάλα και έδωσε στον Ντουάρτε, εκείνος με κάθετη βρήκε με τη μία τον Ζοάο Πέντρο, που και αυτός κατευθείαν έδωσε στον Κολοβό, ο οποίος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1 - 1.

Στο 63' τρομερή ατομική ενέργεια από τον Ντουάρτε, απέφυγε δύο παίκτες του Αστέρα και σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα να περνά αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 66' ο Σίτο έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με τον Ανέστη να πέφτει στην αριστερή γωνία και να μπλοκάρει σταθερά..

Στη συνέχεια παρά τις πολλές αλλαγές το ματς είχε ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, αλλά το παιχνίδι φαινόταν να πηγαίνει προς την ισοπαλία για τρίτη φορά φέτος!

Στο 89' ωραία ατομική ενέργεια από τον Ζουγλή, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με το αριστερό πάνω όμως στον Ανέστη που μπλόκαρε...

Στο 90' η μπάλα στρώθηκε στον Άλβαρες έξω από την περιοχή και εκείνος σούταρε με την μία στέλνοντας την στα δίχτυα του Ανέστη για το 2 - 1.

Στα 5' των καθυστερήσεων ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να κάνει κάτι κι έτσι ξεκίνησε με ήττα τους αγώνες του στα Playout, με τον νικητή Αστέρα να τον πλησιάζει στον ένα βαθμό....

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Καστάνο, Καρμόνα, Άλβαρεζ, Σανταφέ(84' Προύντζος), Μουνάφο, Ριέρα(45' λ.τ. Τιλίκα), Σίτο(68' Ζουγλής), Μπερτόγλιο(84' Γκαρντάβσκι), Μπαράλες.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μαλής, Λάρσον, Μλάντεν, Κολοβός(88' Μόρσεϊ), Χουάνπι(64' Ντίας), Ντουάρτε, Σενγκέλια(64' Νοσίρου), Πέδρο(74' Καρέλης).





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom