Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 2 - 0 (φωτο)


Με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού - Παναιτωλικού στη Λεωφόρο Αλέξανδρας έπεσε απόψε η αυλαία της 25η αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League , όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2 - 0.

Εμφανώς καλύτερος Παναθηναϊκός, είχε σε όλο το ματς την κατοχή της μπάλας, έψαχνε τη νίκη για να ξαναπάρει κεφάλι στον βαθμολογικό πίνακα (κάτι που κατάφερε τελικά), ενώ ο Παναιτωλικός χωρίς βαθμολογικό πρόβλημα ήθελε μία καλή εμφάνιση και ό,τι προκύψει...

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά ορμητικός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Με επιθέσεις και από τις δύο πλευρές αλλά και με κάθετο ποδόσφαιρο προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα του Παναιτωλικού, ο οποίος αμύνονταν σθεναρά κι επιχειρούσε όταν του δίνονταν η ευκαρία με αντεπιθέσεις.

Μόλις στο 5' ο Παναιτωλικός πέτυχε γκολ... αλλά: Ο Καρέλης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ με τον επόπτη να σηκώνει απευθείας τη σημαία....

Τα λεπτά στη Λεωφόρο κυλούσαν και το 0 - 0 ανάμεσα στις δύο ομάδες παρέμεινε. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας με τον Παναιτωλικό να έχει κλείσει καλά τους χώρους στην άμυνα του....

Στο 32' μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να ανοίξει το σκορ:Ενα λάθος γύρισμα προς τον Γκρατερόλ, ο Σπόραρ έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε και τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού, επιχείρησε το πλασέ αλλά ο Λάρσον έκοψε σωτήρια τη μπάλα σε κόρνερ...

Στο 39' δοκάρι για τον Παναθηναϊκό: Ο Κουρμπέλης εντός περιοχής έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε απευθείας την εκτέλεση με το αριστερό και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γκρατερόλ.

Στο 42' νέο δοκάρι ο Παναθηναϊκός με τον Χουάνκαρ και πάλι στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παναιτωλικού...

Στο 45+2 μια καλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό: Ο Ντουάρτε κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής, το εκτέλεσε ο Χουάνπι, αλλά η μπάλα βρήκε σε κεφάλι αμυντικού κι έφυγε κόρνερ που δεν εκτελέστη αφου ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου...

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες με τον Παναθηναϊκό φουλ επιθετικό για να βρει ένα γκολ και τον Παναιτωλικό να αμύνεται σθεναρά και να ψάχνει αντεπιθέσεις...

Στο 59' μια καλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό: Σουτ του Σενγκέλια από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Στο 62' γκολ για τον Παναθηναϊκό: Ενώ οι παίκτες του Παναιτωλικού είχαν ανέβει ψηλά για την εκτέλεση ενός φάουλ, ο Παναθηναϊκός βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Παλάσιος που έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Γκρατερόλ να μην αποκρούει σταθερά, ο Κουρμπέλης που είχε πατήσει περιοχή έγινε αποδέκτης της μπάλας και παρά το γεγονός πως θα μπορούσε να σκοράρει έδωσε παράλληλα στον Μαντσίνι, ο οποίος από κοντά σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1 - 0.

Στο 76' καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό: Ωραία κάθετη πάσα του Παλάσιος προς τον Σπόραρ που μπήκε στην περιοχή πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα, αλλά ο Γκρατερόλ που είχε βγει μπόρεσε να απομακρύνει σωτήρια.

Στο 79' νέα ευκαιρία για του Πράσινους: Ωραία ενέργεια του Ιωαννίδη από τα δεξιά ο οποίος πέρασε τον Μαλή έκανε την μπαλιά προς τον Κλαϊνχάισλερ ο οποίος έκανε το σουτ με τη μία με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκρατερόλ.

Στο 84' δεύτερο γκολ ο Παναθηναϊκός: Κόρνερ από τα δεξιά με τον Τσέριν, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, ο Γκράτερολ προσπάθησε να αποκρούσει με το ένα χέρι, αλλά δεν έδιωξε τη μπάλα και ο Παλάσιος από πολύ κοντά με πλασέ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2 - 0.

Στο 90+2 εξαιρετικό σουτ του Σενγκέλια απέκρουσε ο Μπρινιόλι

Τέλος του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με 2 - 0 στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Παναιτωλικός στο πρώτο στάθηκε τυχερός με τη μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Γκραντερόλ δύο φορές.

* Οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν ζέσταμα με μπλουζάκια μαύρα και άσπρα που έγραφαν: "Πάρε με όταν φτάσεις", ενώ στην έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίς των Τεμπών.

*Η οικογένεια Καμίνσκι βρέθηκε στη Λεωφόρο και μάλιστα στα επίσημα του γηπέδου για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ(87' Πούχατς, Πέρεθ, Κουρμπέλης(86' Τσοκάι), Παλάσιος, Μαντσίνι(72' Κλαϊνχάισλερ), Τσέριν, Σπόραρ(77' Ιωαννίδης).

Παναιτωλικός: Γκρατερόλ, Αποστολάκης, Μαλής, Λάρσον, Χατζηθεοδωρίδης(86' Χουχούμης), Μλάντεν, Μάρτενσον(86' Νοσιρού), Σενγκέλια, Ντουάρτε(72' Μόρσεϊ), Χουάνπι(72' Μπουζούκης), Καρέλης(72' Πέδρο).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom