Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Οικιακή βοηθός με… υπερφυσικές ικανότητες εκβίαζε δύο γυναίκες - Οικογενειακή υπόθεση η απάτη με λεία 120.000 ευρώ


Οικιακή βοηθός έπεισε δύο γυναίκες, στα σπίτια των οποίων εργαζόταν, ότι είχε… υπερφυσικές ικανότητες και τις εξαπατούσε, αποσπώντας χρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας ως αμοιβή για τις «πνευματικές υπηρεσίες» της.

Μάλιστα, όταν εκείνες την αμφισβητούσαν ή καθυστερούσαν τις πληρωμές, τις απειλούσε ότι είχε την δύναμη να προκαλέσει αρνητικές καταστάσεις στη ζωή τους, όπως ασθένειες και προσωπικές-εργασιακές αποτυχίες.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την 57χρονη αλλοδαπή μαζί με έναν 44χρονο συνεργό της, στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Τετάρτης (22/3). 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από την οποία το παράνομο περιουσιακό όφελος υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις αλλοδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 42, 33 και 27 ετών. Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι συγγενείς της 57χρονης οικιακής βοηθού.

Πώς εξαπάτησαν τις δύο γυναίκες

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., πριν από 8 χρόνια, η 57χρονη εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στα σπίτια των δύο Ελληνίδων, ηλικίας 31 και 68 ετών. Στη συνέχεια, ανέπτυξε και φιλική σχέση μαζί τους.

Από το καλοκαίρι του 2016, η 57χρονη με το πρόσχημα ότι κατέχει υπερφυσικές ικανότητες, εξαπατούσε τις δύο γυναίκες, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά, κοσμήματα, αντικείμενα αξίας καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές, ως αμοιβή της για τις «πνευματικές υπηρεσίες» της.

Σε κάποιες περιπτώσεις που τα θύματά της την αμφισβητούσαν ή καθυστερούσαν τις πληρωμές, εκείνη τις τρομοκρατούσε λέγοντας τους ότι εάν δεν ενέδιδαν, θα τους συνέβαιναν αρνητικά πράγματα.

Συναυτουργοί στην εξαπάτηση των δύο γυναικών ήταν ο 44χρονος κατηγορούμενος και οι τρεις επιπλέον συνεργοί τους. Όλοι είναι συγγενείς της 57χρονης κατηγορούμενης.

Τα χρηματικά ποσά καταβάλλονταν τόσο στην ίδια την κατηγορούμενη, όσο και μέσω τραπεζικών εμβασμάτων σε λογαριασμούς τόσο της 57χρονης όσο και των συγκατηγορουμένων της.

Αφού τα θύματα αντιλήφθηκαν την απάτη σε βάρος τους, αρνήθηκαν να δώσουν κι άλλα χρήματα. Τότε, η 57χρονη μαζί με τον 44χρονο και την 33χρονη, τις απείλησαν ότι αν δεν τους δώσουν το χρηματικό ποσό των 80.000 ευρώ, θα βλάψουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Το παράνομο οικονομικό όφελος που κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματα τους ξεπερνά τις 120.000 ευρώ. Επίσης, απέσπασαν χρυσαφικά, τιμαλφή και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: