Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ζωγράφου: "Εικαστική" παρέμβαση στο τοπικό κατάστημα Vodafone από την αναρχική ομάδα "Βραχυκύκλωμα"! (φωτο)


Με καθυστέρηση 10 ημερών η Αναρχική Ομάδα Ζωγράφου “Βραχυκύκλωμα” ενημέρωσε χθες μέσα από το indymedia ότι στις 6 Οκτωβρίου (λένε πως ήταν Παρασκευή,αλλά στις 6/10 ήταν
Σάββατο)πραγματοποίησε εικαστική παρέμβαση στο τοπικό κατάστημα της Vodafone στου Ζωγράφου πετώντας μπογιές και τρικάκια για να αναδείξουν τις συνθήκες εργασίας και για να... "ανταποδώσουμε ένα ελάχιστο κομμάτι κοινωνικής αντιβίας στα αφεντικά"!

Ολόκληρο το κείμενο που ανέβασαν στο indymedia και οι φωτο που το συνοδεύουν

Η Vodafone επέλεξε να είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία στην Ελλάδα, που προσπαθεί εκτός από το να αμβλύνει και να επισημοποιήσει τον εργασιακό μεσαίωνα που ήδη ζούμε. Μέσα από την καινούργια συλλογική σύμβαση, προσπαθεί να επιβάλει στους εργαζόμενους την υποχρεωτική 9ωρη εργασία για όσους δεν εργάζονται σε καθεστώς βαρδιών, βαπτίζοντας την, απλή διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Προφανώς στα αφεντικά της Vodafone και των άλλων μεγαλοαφεντικών δεν αρκούν οι μειώσεις μισθών, η επινοικίαση εργαζομένων και οι απολύσεις. Θέλουν και κάτι παραπάνω, την υπογραφή των εργαζόμενων ως απόδειξη συναίνεσης στην δουλεία, έτσι ώστε η υποτίμηση των ζωών μας να αποτελέσει μια ακόμα ευκαιρία για το κεφάλαιο να επιτύχει ακόμα μεγαλύτερα ποσά κερδοφορίας.

Το γεγονός ότι μετά από την παρέμβαση του μεγαλύτερου σφαγέα εργασιακών δικαιωμάτων, του υπουργείου εργασίας, αποσύρθηκε προσωρινά η συλλογική σύμβαση, δεν αποτελεί οπισθοχώρηση των συμφερόντων της εταιρείας. Αποτελεί έναν στρατηγικό ελιγμό για εφαρμογή του 9ωρου σε χρονική στιγμή που η σκόνη που σηκώθηκε θα έχει καταλαγιάσει.

Πριν από τις εταιρείες "λαγούς" του διεθνούς κεφαλαίου όπως η Vodafone, τον δρόμο της κατάργησης των όποιων εργατικών κεκτημένων, είχε ανοίξει το κράτος της Αυστρίας. Μέσα από την συνεργασία δεξιών, ακροδεξιών και άλλων κοινοβουλευτικών λακέδων, ψηφίστηκε το 12ωρο στην καρδιά της "πολιτισμένης" Ευρώπης. Για ακόμα μια φορά βλέπουμε τα κράτη να κόβουν και τα αφεντικά να ράβουν. Όσο για τις αντιδράσεις των εργαζομένων σε χώρες όπως η Αυστρία άλλα και η Γαλλία (στους αντεργατικούς νόμους του 2016); Δυσανάλογες της βαρύτητας των συνθηκών στην πρώτη περίπτωση και πλήρως εξαρτημένες από το παραδοσιακό μοντέλο της εθελόδουλης εργατικής πρωτοπορίας από "τα πάνω" στη δεύτερη.

Οι εργασιακές συνθήκες αλληλοεξαρτώνται από τις κοινωνικές συνθήκες. Η καταστροφή του μοντέλου της εργασιακής κανονικότητας που μας επιβάλλουν, περνάει μέσα από τους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στους αντιφασιστικούς δρόμους. Μέσα από την ενδυνάμωση και υπεράσπιση των δομών μας, την σύγκρουση με κράτος, αφεντικά και κάθε λογής εξουσιαστικές δομές, ενάντια στην κοινωνική ειρήνη που προσπαθούν να μας επιβάλουν.

Την Παρασκευή 6/10 επιλέξαμε να παρέμβουμε εικαστικά στο υποκατάστημα της Vodafone στου Ζωγράφου. Οι μπογιές και τα τρικάκια που πετάχτηκαν, είναι ένας τρόπος να αναδείξουμε το ζήτημα στη γειτονιά και να ανταποδώσουμε ένα ελάχιστο κομμάτι κοινωνικής αντιβίας στα αφεντικά.

9 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΏΝ

8 ΩΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ 9 ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Αναρχική Ομάδα Ζωγράφου “Βραχυκύκλωμα”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom