Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. για αιματολογικές εξετάσεις αστυνομικών στη Μόρια έπειτα από κρούσμα μεταδοτικής ασθένειας


Διαταγή με την οποία ζητά από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας να υποβληθούν σε αιματολογικές-μικροβιολογικές εξετάσεις έστειλε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..

Αφορμή υπήρξε η είδηση ότι αστυφύλακας που υπηρετεί στη δομή νοσηλεύεται τις τελευταίες τέσσερις-πέντε ημέρες στο νοσοκομείο του νησιού, με ιδιαίτερα υψηλό πυρετό. Μεταξύ των ενστόλων προκλήθηκε αναστάτωση καθώς εκφράστηκαν φόβοι ότι ο αστυνομικός έχει προσβληθεί από σοβαρή μεταδοτική ασθένεια.

Για να εκτονωθεί η κατάσταση, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έστειλε «σήμα» στις τοπικές αστυνομικές αρχές, με το οποίο προτρέπει το προσωπικό του κέντρου κράτησης να υποβληθεί προληπτικά σε μικροβιολογικές - αιματολογικές εξετάσεις.

Ο ασθενής αστυφύλακας υπεβλήθη σε μια σειρά από εξετάσεις και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες βγήκε θετικός στο τεστ μαντού (mantoux), το οποίο γίνεται για να διαπιστωθεί εάν κάποιο άτομο έχει προσβληθεί από το μικρόβιο της φυματίωσης.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν στην «Κ» ότι ο αστυφύλακας προσκόμισε ιατρική βεβαίωση στην υπηρεσία του, σύμφωνα με την οποία η ασθένεια από την οποία έχει προσβληθεί δεν είναι μεταδοτική και αναμένεται να ακολουθήσει εξάμηνη φαρμακευτική αγωγή.

Η είδηση -βρίσκεται σε γνώση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου- έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων για τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης στο κέντρο κράτησης της Μόριας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
http://www.kathimerini.gr/

Δύο αστυνομικοί στη Λέσβο με φυματίωση - Καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες εργασίας

Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικών, που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr: Εμείς οι υπηρετούντες στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου καθώς επίσης και οι αποσπασμένοι εδώ στο νησί, έχουμε αναστατωθεί στη είδηση πώς δύο συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσίες στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Μόριας κόλλησαν φυματίωση, αφού η κατάσταση από τις συνθήκες υγιεινής αλλά και ασφαλείας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Ενώ βέβαια οι αξιωματικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυν. Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου καθώς και της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου παρότι γνωρίζουν τα πάντα, δεν αναφέρουν τίποτα σχεδόν ή πολύ λίγα πράγματα για όλα αυτά! Αλήθεια ο Ταξίαρχος Γενικός Βορείου Αιγαίου τα έχει γνωστοποιήσει όλα αυτά που συμβαίνουν επακριβώς στην Κυβέρνηση όπως οφείλει και στις υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες; Αλλά μήπως λόγω και των κρίσεων που επέρχονται δεν μιλάνε και τα «κρύβουν όλα κάτω από το χαλί»;

Πιστεύω αγαπητό Bloko.gr πώς με τη δημοσίευση της επιστολής μας να αναλάβουν δράση αφού θα ενημερωθούν και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (αφού και η κ. Υπουργός μας είναι ιατρός στο επάγγελμα), αλλά και η αρμόδια Εισαγγελία καθώς και το ΚΕΛΠΝΟ ως υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας.

Απεγνωσμένοι Αστυνομικοί Λέσβου.

http://www.bloko.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom