Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Μαρτυρίες - φωτιά για την Δολοφονία Κατσίφα: Πώς τον σκότωσαν οι Αλβανοί και τι θέλουν να κρύψουν (βίντεο)


Η άρνηση των Τιράνων να έρθει ανεξάρτητος πραγματογνώμονας ο οποίος θα εξετάσει τη σορό του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Οι Αλβανοί εμφανίζονται ιδιαίτερα προκλητικοί και συνεχίζουν στη γραμμή του πρωθυπουργού Εντι Ράμα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή προσέβαλε το νεκρό χαρακτηρίζοντάς τον «τρελό εξτρεμιστή».

Οι αρχές της γειτονικής χώρας αρνούνται ακόμη και την κατάθεση μήνυσης από την πλευρά της οικογένειας ενώ συνεχίζονται οι καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων για την εν ψυχρώ δολοφονία του Κατσίφα.

Σύμφωνα με τον Παντελή Κουρεμένο, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό, «το πρωί της Κυριακής, ο Κωνσταντίνος πίνοντας τον καφέ του τον ενόχλησε η προκλητική παρουσία της αλβανικής αστυνομίας την ημέρα της Εθνικής Εορτής και στην συνέχεια η απαίτηση από την αστυνομία να κατέβει η σημαία από τον λόφο που έγινε η μάχη το 1940.

Η σημαία υπάρχει 5-6 χρόνια εκεί. Μετά από αυτό το περιστατικό, αυτός πήγε και πήρε το όπλο και στήθηκε στο μνημείο των δασκάλων που έχουν εκτελεστεί. Ανάμεσα στις δυο σημαίες και πυροβόλησε στον αέρα για να αποφορτιστεί από την πίεση να κατεβάσει τη σημαία.

Μετά έφυγε στην κορυφή του χωριού και η αστυνομία έστησε αυτή την επιχείρηση και έστησε την δολοφονία του παιδιού. Θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν λειτουργούσε σωστά η αστυνομία. Δεν ήταν εξτρεμιστής αγαπούσε την πατρίδα και το χωριό», ανέφερε στο protothema.gr.

Άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για δολοφονία σε άλλο σημείο από εκείνο που έγινε η συμπλοκή.



«Υπάρχουν μαρτυρίες ότι επρόκειτο για εν ψυχρώ εκτέλεση και την καταγγέλλουμε» λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος.

«Μπορούσαν να τον συλλάβουν και δεν το έκαναν, τον δολοφόνησαν» αναφέρει ο πολιτικός μηχανικός Λεωνίδας Παππάς, πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Ενωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια». Μιλώντας στα «ΝΕΑ» και οι δύο μεταφέρουν αποκαλυπτικές μαρτυρίες, σημειώνοντας ότι στην περιοχή ξεχειλίζουν πια η οργή και η θλίψη.

«Ο Κωνσταντίνος περικυκλώθηκε, συνελήφθη ζωντανός, καταδιωκόμενος από άνδρες των ειδικών δυνάμεων, και δολοφονήθηκε. Τα αίματα στην παλιά δεξαμενή δείχνουν ότι προφανώς είχε χτυπηθεί και όλα δείχνουν ότι τον έσυραν αιμόφυρτο σαν το σκυλί 100 μέτρα πιο πάνω στη βουνοπλαγιά.

Ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα, στους Βουλιαράτες, και όπως λέει, εκτελέστηκε από Αλβανούς αστυνομικούς.

«Στο βουνό βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε -γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται. Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, γιατί φαίνονται τα ίχνη από αίμα σε διάφορες πέτρες και, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν εκτελεστεί, και φώναξε “ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο ελληνισμός”, κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας. Του δόθηκε η χαριστική βολή», λέει χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Επίσης, τόνισε ότι «δεν είχε τίποτα ψυχικά, ήταν απολύτως ισορροπημένος».

«Το μόνο, ας το πούμε έτσι σε παρένθεση, είχε τρέλα για τα εθνικά θέματα. Συνεργαστήκαμε μαζί και στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας και τα λοιπά. Παντού ήταν πρώτος για να τρέχει για θέματα εθνικά», προσθέτει ο ίδιος.

Ο κ. Πάπιστας, σήμερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, περιέγραψε τα όσα προηγήθηκαν τις μέρες πριν από την Κυριακή, κάνοντας λόγο για μία τεταμένη κατάσταση μεταξύ της ελληνικής μειονότητας και κυρίως του Κατσίφα και της αλβανικής αστυνομίας.

«Αυτό το παιδί ήταν η ψυχή της οργάνωσης και μέρες πριν, όταν είχε αρχίσει ο σημαιοστολισμός, οι Αλβανοί αστυνομικοί του έλεγαν πως “όποια σημαία και να σηκώσεις, εμείς θα την κατεβάσουμε”», είπε χαρακτηριστικά.

Στημένο επεισόδιο;
Το ενδεχόμενο οι αλβανικές Αρχές να «έστησαν» ανταλλαγή πυρών στη βουνοπλαγιά αφήνει ανοικτό και ο πρώην πρόεδρος της «Ομόνοιας» Λεωνίδας Παππάς, ο οποίος γνώριζε προσωπικά τον 35χρονο. «Δεν ξέρω πού βρήκε το όπλο ο Κωνσταντίνος, αλλά αν είχε πρόθεση να σκοτώσει μπορούσε να το κάνει όταν είχε απέναντί του ομάδα αστυνομικών. Δεν το έκανε. Κατέφυγε στην πλαγιά, η οποία παρεμπιπτόντως είναι εντελώς «γυμνή» και υπάρχει μόνο η παλιά δεξαμενή νερού.

Υπήρχε τρόπος να συλληφθεί» λέει και προσθέτει: «Ανθρωποι που ανέβηκαν στο σημείο εκτιμούν ότι οι αστυνομικοί ίσως τον έσυραν. Πρέπει άμεσα να ξεκαθαριστεί τι είδους συμπλοκή υπήρξε. Ο Κωνσταντίνος δεν προκάλεσε ποτέ. Εξέφραζε ανοιχτά την υπερβολική αγάπη του για την πατρίδα, αλλά ούτε ακραίος ήταν, ούτε έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Φρόντιζε πάντα να ανεμίζουν ελληνικές σημαίες στο χωριό».

Την Τρίτη το πρωί η αλβανική αστυνομία πήγε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Κατσίφας για να κάνει αυτοψία και λίγο μετά έγινε γνωστό ότι οι Αλβανοί δεν δέχονται ανεξάρτητο ιατροδικαστή και ζητούν από την οικογένεια να παραλάβει τη σορό του 35χρονου για να τον κηδέψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο Έλληνας ιατροδικαστής από τα Ιωάννινα ήταν έτοιμος να μεταβεί στην περιοχή, αλλά μετά την εξέλιξη αυτή ακύρωσε το ταξίδι του.

Η οικογένεια επιμένει ότι θα πρέπει να υπάρξει ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη και αρνείται να παραλάβει τη σορό του προκειμένου να προχωρήσει στην ταφή.

Από χθες υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από την Αδελφότητα Βουλιαρατινών της Αθήνας, προκειμένου να μεταβεί κόσμος για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, όταν αυτή γίνει.

ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom