Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Τι είναι τελικά αυτός ο Σόρος που δίχασε το υπουργικό συμβούλιο; - Ένας επικίνδυνος τύπος;


Τα εκατομμύρια του Τζόρτζ Σόρος, του Αμερικανού ουγγρικής καταγωγής πολυεκατομμυριούχου, που επιθυμεί να επιβάλει τη βαθιά παγκοσμιοποίηση στις μικρές χώρες, έφτασαν και στην Ελλάδα, εάν
πιστέψουμε τα δημοσιεύματα που αφορούν τα όσα συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο, την περασμένη εβδομάδα.

Η συζήτηση φαίνεται ότι οδήγησε σε παραίτηση τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος θιγμένος απ’ όσα ειπώθηκαν ζήτησε με εννεασέλιδη επιστολή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να τον απαλλάξει τον σοβαρών -για τον τόπο- καθηκόντων του.

Ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τα εξής στη συνέντευξή του, στον καλό συνάδελφο Γιώργο Σαχίνη, στην Κρήτη: 

  • «Ο εν λόγω κύριος (Πάνος Καμμένος) είπε πολλά. Και τι δεν είπε, δηλαδή. Είπε για μυστικά κονδύλια. Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους. Τα είπε αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και ξέρετε κάτι;Ουδείς, μα ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανείς άλλος στο Υπουργικό Συμβούλιο δε μίλησε, ούτε ο πρωθυπουργός. Εγώ είπα ένα απλό πράγμα: Ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και να πέφτουν και πάνω στην παραβίαση της πολιτικής τόνοι λάσπης, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης αυτής».

Τι είπε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος; 

  • «Στήνονται ολόκληρα σενάρια γύρω από πράγματα που δήθεν ειπώθηκαν από μένα. Να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι πενήντα εκατομμύρια δόθηκαν στην κυβέρνηση από τον Σόρος. Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του ΥΠΕΞ με εταιρεία εκδόσεως βίζας, που δεν έχει να κάνει σχέση με την κυβέρνηση.Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση, προκειμένου να κρύψει την εξέλιξη της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου, όπου τα ορφανά του Σημίτη και οι συνέταιροί τους στη ΝΔ βλέπουν ότι αρχίζει να καταρρέει ο μύθος που προσπάθησαν να χτίσουν». 

Δύο διαφορετικές απόψεις, που όμως έχουν αναφορά το Σόρος. Ένα αδίστακτο -όπως λέγεται- άνθρωπο, ο οποίος εμπλέκεται και στην ιστορία των Σκοπίων, καθώς θεωρείται ο οικονομικός «πατέρας» της γειτονικής χώρας.

Υπό την έννοια ότι τον φέρουν να έχει δώσει τα πρώτα δανεικά (αλλά όχι αγύριστα) στους Σκοπιανούς, επί προεδρίας του Κίρο Γκλιγκόροφ. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το αν δόθηκαν ή όχι χρήματα, ανεξάρτητα από το αν ο Αμερικανός επιχειρηματίας αγόρασε ελληνική εταιρεία, που εκδίδει βίζες, πρέπει να ερευνηθεί γενικά ο ρόλος του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Βαλκανική, όπου με κέντρο τα Σκόπια κατηγορείται ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των γειτονικών χωρών.

  • Ο κ. Σόρος, ο οποίος κατά την προσωπική μου γνώμη, επέβαλε τον Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια, είναι χωρίς αμφιβολία μία σκοτεινή προσωπικότητα. Στο όνομα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, επιβάλλει μία απαράδεκτη πολιτική, αυτή της άκρατης παγκοσμιοποίησης, που έχει καταστροφικές συνέπειες για τις μικρές χώρες και την επιχειρηματικότητα, καθώς τρέφει μόνο τους λεγόμενους μεγαλοκαρχαρίες. 

Δεν γνωρίζω την υπόθεση της εταιρείας με τις βίζες, αλλά αφού τέθηκε το θέμα και έφτασε η καταγγελία μέχρι τον πρωθυπουργό και το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου, ας ερευνηθεί. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να ερευνώνται όλες οι καταγγελίες και να μην μένει καμία σκιά πάνω από τον πολιτικό κόσμο.

Βεβαίως, δεν μπορώ να πιστέψω ότι η κυβέρνηση ή ο κ. Κοτζιάς πήραν 50 εκ. ευρώ από τον Σόρος, αφού ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αποποιήθηκε ολόκληρη κληρονομιά. Αν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να δοθούν στους εισαγγελείς. Διαφορετικά θα πρέπει να σιωπήσουν, διότι δεν μολύνεται μόνο το πολιτικό κλίμα, αλλά αυξάνεται και η απώλεια εμπιστοσύνης του λαού προς τους πολιτικούς. Και ως γνωστόν οι πολίτες δείχνουν τάσεις να μην πιστεύουν κανένα πολιτικό…

Μιχάλης Ιγνατίου
https://hellasjournal.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom