Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Η αχαλίνωτη λογοδιάρροια Κοτζιά έφερε νέες αποκαλύψεις για την αιγιαλίτιδα: «Οι Τούρκοι γνώριζαν»! (βίντεο)


Ο Νίκος Κοτζιάς επανέρχεται και με συνέντευξή του σε κυπριακό κανάλι προχωρά σε αποκαλύψεις για την αιγιαλίτιδα λέγοντας πως οι Τούρκοι ήξεραν από καιρό για την επέκταση - Υποστηρίζει ότι ο Έλληνας πρέσβης
δεν κλήθηκε από τον Τσαβούσογλου λόγω... casus belli - "Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη" - Το παρασκήνιο για το Κυπριακό και ο "ψεύτης" Έιντε - Δείτε βίντεο με την συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας

«Δεν αιφνιδιάστηκαν οι Τούρκοι, διότι το ξέρουν από καιρό ότι εμείς θα επεκτείνουμε την ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη«. Με αυτή τη φράση, ο Νίκος Κοτζιάς δίνει νέες διαστάσεις στην υπόθεση που προκάλεσε τις πρόσφατες… φουρτούνες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Οι Τούρκοι ήξεραν»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, έδωσε συνέντευξη στο κυπριακό ΣΙΓΜΑ και ανέφερε πως η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα κ. Πέτρο Μαυροειδή ήταν προγραμματισμένη από καιρό.
Όταν κλήθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας για τη συνάντηση στην Άγκυρα, δεν ήμουν πια ο υπουργός Εξωτερικών. Αυτή η πρόσκληση υπήρχε από καιρό για να γίνει μία φυσιολογική συνάντηση… Ήταν μία προγραμματισμένη συνάντηση που ασφαλώς φαντάζομαι να ειπώθηκαν όσον αφορά την αιγαλίτιδα ζώνη κάποιες δικές τους ερωτήσεις ή απορίες. Αλλά δεν αιφνιδιάστηκαν οι Τούρκοι, διότι το ξέρουν από καιρό ότι εμείς θα επεκτείνουμε την ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη”.
Σχετικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ ο κ. Κοτζιάς είπε πως «οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται έχουν τη στήριξη αλλά και τη θωράκιση του κράτους τους».
Ερωτηθείς γιατί δεν έχει ακόμη οροθετηθεί η ΑΟΖ Κύπρου – Ελλάδας αποσαφήνισε πως πρέπει πρώτα η Αθήνα να οριοθετηθεί με την Αίγυπτο.

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Κοτζιάς για την υπόθεση με την αιγιαλίτιδα

Αποκαλύψεις για το Κυπριακό

Ο Νίκος Κοτζιάς, μίλησε επίσης για το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντανά, τον ρόλο του Ειδικού Συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Αϊντε αλλά και για το μέλλον των διαπραγματεύσεων στο θέμα αυτό.

Ο κ. Κοτζιάς μίλησε για την συνάντηση στον ΟΗΕ τον Ιανουάριο του 2017 με τον Τσαβούσογλου και τον Τζόνσον του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η Τουρκία επιχείρησε να ανοίξει συζήτηση για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, πράγμα που απετράπη.
Αναφερόμενος στον γ.γ. του ΟΗΕ είπε ότι τρέφει σεβασμό και εκτίμηση για το πρόσωπό του, επειδή αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορούν να υπάρξουν μετα-αποικιοκρατικά καθεστώτα. «Η φράση που είπε στο Μοντανά ότι δεν μπορεί να επιβιώνει ένα καθεστώς μετα-αποικιακό, όπως αυτό των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων είναι μια πάρα πολύ μεγάλη κατάκτηση για την ε/κ πλευρά»
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επόμενη διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει από καλύτερη θέση επειδή έχει μπει πάνω στο τραπέζι το θέμα των εγγυήσεων και των συμμαχιών, όπου είναι το θεμελιακό ζήτημα της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού.

Ο… ενορχηστρωτής Άιντε

Κοτζιάς αιγιαλίτιδα
Ο κ. Κοτζιάς είπε πως δεν ευσταθούν τα όσα λέγονται, ότι Τσίπρας και Ερντογάν ήταν έτοιμοι να μεταβούν στο Κρανς Μοντανα, και εξήγησε πως αυτό είχε ενορχηστρωθεί από τον Έσπεν Μπαρθ Αϊντε.
«Πήγα ένα πρωί στο τραπέζι μιας συνάντησης και μου λέει ο Αϊντε έρχονται οι πρωθυπουργοί. Ποιοι πρωθυπουργοί του λέω και πήρα τον Τσίπρα τηλέφωνο και μου λέει «μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ουδείς μου είπε να έρθω και ούτε θέλω να έρθω«. Πάω πίσω και λέω ευθέως στον Αϊντε «λες ψέματα» και μου απάντησε ότι έκανε μια προσπάθεια. Υπήρξε και τηλεφώνημα Ερντογάν-Τσίπρα όπου συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε πρόοδος για να έρθουν. Η Τερέζα Μέι έβαλε τον Τζόνσον να με ρωτήσει εμένα αν υπάρχει πρόοδος», είπε ο κ. Κοτζιάς και σημείωσε πως ο κ. Έιντε ήταν γενικά φιλικός, αλλά έλεγε ψέματα και έπαιζε το Κυπριακό σαν μια παρτίδα πόκερ.
Με πληροφορίες από: sigmalive.com,newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom