Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Εκτέλεση στον Πειραιά: Ποιος είναι ο Ζαμπούνης για τον οποίο ήξερε πολλά η "Λίτσα"


Ένα συμβόλαιο θανάτου που δεν πρόλαβε ποτέ να εκτελεστεί και όσα είχε καταθέσει η ξαδέλφη του Π. Βλαστού για τον άνδρα που έγινε στόχος πυροβολισμών το βράδυ της Τρίτης 30/10 στον Πειραιά.

Στο στόχο της αιματηρής επίθεσης στον Πειραιά, το γνωστό εκτελεστή της Greek Mafia, Βαγγέλη Ζαμπούνη, είχε αναφερθεί εκτενώς στο παρελθόν η ξαδέλφη του γνωστού αρχιμαφιόζου Παναγιώτη Βλαστού, η οποία είχε συνεργαστεί με τις Αρχές και είχε αποκαλύψει πολλά για τα σχέδια της «Greek Mafia», μεταξύ άλλων και για την πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου.

Η βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση και ξαδέλφη του Βλαστού, που βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων κατέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2012, κατόπιν εντολής του εξαδέλφου της, ανέλαβε να διακριβώσει τη διεύθυνση κατοικίας της Παρασκευής Καλαϊτζή, στο Χαλάνδρι. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εντόπισε το σπίτι της προέδρου και ενημέρωσε σχετικά τον Παναγιώτη Βλαστό.

«Την παρακολούθηση την έκανα μέσα από το αμάξι μου, που το είχα παρκαρισμένο λίγο παραπάνω από το σπίτι της. Έβλεπα από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου, φορούσα γυαλιά ηλίου και δεν είχα μεταμφιεστεί», ομολόγησε τότε η «Λίτσα» σε μία από τις καταθέσεις της στην Ασφάλεια.

Η ίδια περιέγραψε τότε, ότι ο Βλαστός της ζήτησε να φωτογραφήσει τη δικαστικό και να δείξει τις φωτογραφίες στον Βαγγέλη Ζαμπούνη, που είχε αναλάβει να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου «για να ξέρει ποια είναι, μη φάμε λάθος άνθρωπο», όπως φέρεται να είχε πει, σύμφωνα με την μάρτυρα.

Πράγματι, όπως τόνισε τότε στις Αρχές, η μάρτυρας συναντήθηκε με τον Ζαμπούνη στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης και μαζί κατευθύνθηκαν στο Χαλάνδρι προκειμένου να του υποδείξει το σπίτι της Καλαϊτζή. Σύμφωνα πάντα με όσα είχε καταθέσει, όταν του είπε πως την πρόεδρο Εφετών την συνοδεύει τουλάχιστον ένας αστυνομικός, ο Ζαμπούνης φέρεται να της απάντησε, πως «τότε θα φύγει και αυτός μαζί».

Το συμβόλαιο θανάτου δεν πρόλαβε να εκτελεστεί από εκείνον όμως, καθώς τον Νοέμβριο του 2012 συνελήφθη για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Γλυφάδα κλπ.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο Βλαστός τότε έδωσε εντολή να της τοποθετήσουν βόμβα στο σπίτι της εκείνη την εποχή, άτομα που προέρχονταν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχαν επαφές με τον καταδικασθέντα για την πενταπλή δολοφονία στην Αγ. Νάπα της Κύπρου, τον Ιούνιο του 2012.

Θοδωρής Παναγιωτίδης
https://www.news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom