Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Η ελληνική σημαία δεν είναι παιχνίδι…


Η σημαία κάθε χώρας και όχι μόνο της Ελλάδας είναι ένα σύμβολο που μαζί του δεν μπορεί να παίζει κανείς. Ούτε στο όνομα της σημαίας μπορεί κάποιος να κάνει πράγματα που είναι πάνω από τις δυνάμεις του αλλά ούτε μπορεί οποιοσδήποτε να την προσβάλλει.

Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς

Στο τραγικό περιστατικό στην Αλβανία ο 35χρόνος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας σκοτώθηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γειτονικής χώρας γιατί δεν ανέχθηκε να του κατεβάσουν την σημαία που έβαλε στο σπίτι του.

Από την πρώτη στιγμή της είδησης αυτού του γεγονότος πολλοί ήταν εκείνοι που έτρεξαν να καπηλευτούν την ιστορία και κανείς δεν στάθηκε στην ουσία του συγκεκριμένου θέματος. Οι Αλβανοί αστυνομικοί δεν είχαν κανένα δικαίωμα να κατεβάσουν την ελληνική σημαία και θα πρέπει να λογοδοτήσουν και από την άλλη πλευρά ο 35χρονος δεν θα έπρεπε να πάρει το όπλο και να το χρησιμοποιεί με κάθε τρόπο.

Την ίδια ώρα που γίνονταν όλα αυτά στην Θεσσαλονίκη κάτω από την ελληνική σημαία βλέπαμε τους Μπουτάρη και Λεβέντη να τσακώνονται για το ποιος θα μιλήσει πρώτος στέλνοντας το μήνυμά του για την εθνική επέτειο.

Την ώρα που η Ελλάδα θυμούνταν τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων το ’40 και χιλιάδες πενθούσαν για του συγγενείς τους που έπεσαν θύματα της ναζιστικής κτηνωδίας οι δύο συγκεκριμένοι κύριοι θέλησαν να τσακωθούν για την… λεζάντα.

Κατά καιρούς άλλοι θέλοντας να δείξουν τον «επαναστατικό» τους χαρακτήρα την καίνε και άλλοι που πιστεύουν ότι είναι περισσότερο πατριώτες από όλους μας την βάζουν σε σημεία που μυρίζουν μπαρούτι αλλά δεν μένουν για να την υπερασπιστούν παρά φεύγουν έχοντας πρώτα βγάλει μια selfie για α πανηγυρίσουν για το κατόρθωμά τους.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η γαλανόλευκη σημαία και όσο περιστρέφονται γύρω από αυτήν δεν είναι παιχνίδι. Ανήκει σε όλους μας αλλά δεν έχει κανείς το δικαίωμα να την χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Θέλει μεγάλη υπευθυνότητα και σεβασμό γιατί καθετί που κάνουμε στο όνομα της σημαίας αντιπροσωπεύει το έθνος και όχι τον εαυτό μας.

Δεν είναι ένα πανί που έχουμε στο ντουλάπι μας και τον βγάζουμε σε κάθε εθνική επέτειο αλλά συμβολίζει όλα όσα πρεσβεύει η Ελλάδα. Η παραμικρή της λεπτομέρεια έχει σημασία και κανείς δεν μπορεί να παίζει μαζί της, αλλά να την σέβεται και να την τιμά.

Και αυτός ο σεβασμός είναι η μεγαλύτερη πράξη πατριωτισμού!

*Ο Μιχάλης Μαρδάς είναι αρχισυντάκτης στο EleftherosTypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom