Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Σε Κατάκολο και Πατραϊκό αρχίζουν γεωτρήσεις από το 2019 για υδρογονάνθρακες

Δεν τους τρομάζουν οι σεισμοί στη Ζάκυνθο

Από το 2019 αρχίζουν γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, στις περιοχές του Πατραϊκού κόλπου και στο Κατάκολο, ανέφερε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Γιάννης Μπασιάς.

Παράλληλα, εξελίσσεται εκστρατεία για την προώθηση των θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και την Κρήτη που δεν είχαν προσελκύει ενδιαφέρον κατά τις διαγωνιστικές διαδικασίες που προηγήθηκαν.

Στον Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο η Κοινοπραξία των Ελληνικών Πετρελαίων και της Edison προγραμματίζει για το 2019 την πρώτη από τις 2 ως 5 ερευνητικές γεωτρήσεις που θα ακολουθήσουν.

Στο Κατάκολο, περιοχή που έχει παραχωρηθεί στην Energean, υπάρχουν βεβαιωμένα αποθέματα 10,5 εκατ. βαρελιών. Η παραγωγική γεώτρηση θα γίνει επίσης την επόμενη χρονιά με στόχο η παραγωγή να αρχίσει το 2020.

Στους στόχους της ΕΔΕΥ περιλαμβάνεται επίσης η προσέλκυση ενδιαφέροντος για έρευνες στις περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης που δεν παραχωρήθηκαν κατά τους προηγούμενους διαγωνισμούς λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. ¨

»Όπως είπε ο προεδρος της μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης,τα δεδομένα αξιολογήθηκαν συστηματικά από τους επιστήμονες της ΕΔΕΥ και τα «οικόπεδα» επαναχαράχθηκαν, ώστε οι περιοχές να χωριστούν σε μεγαλύτερα τμήματα.

Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις σε συνέδρια και διεθνείς συναντήσεις εργασίας για την προώθηση των συγκεκριμένων περιοχών στη διεθνή αγορά.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά:
Άκης Τσελέντης: Οι γεωτρήσεις για πετρέλαιο θα ενεργοποιήσουν σεισμικά ρήγματα! (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom