Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Εντοπισμός και διάσωση 69 μεταναστών στη Σάμο - 4 συλλήψεις στην Πάτρα για παράνομη διακίνηση


Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα εννέα αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

4 συλλήψεις στην Πάτρα για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Στη σύλληψη μίας 33χρονης αλλοδαπής και του 42χρονου αλλοδαπού διακινητή της προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι 49χρονος αλλοδαπός ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε ως επιβάτη 33χρονη αλλοδαπή, η οποία κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα και τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Επίσης, στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού και της 26χρονης αλλοδαπής άμεσης συνεργού του προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε ένας 23χρονος αλλοδαπός ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας με την άμεση συνέργεια μίας 26χρονης αλλοδαπής, η οποία τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του με το ως άνω πλοίο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom