Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Μαίνεται ο άγριος πόλεμος της νύχτας - Διέφυγε τον κίνδυνο ο 37χρονος που πυροβολήθηκε στον Πειραιά


Με αμείωτη ένταση μαίνεται ο πόλεμος της νύχτας, όπως επιβεβαιώνεται από τη νέα ένοπλη επίθεση σε βάρος γνωστού «ποινικού», χθες το βράδυ στον Πειραιά.

Ο 37χρονος Ε.Ζ ο οποίος μεταφέρθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο «Τζάννειο» με τραύματα από σφαίρες σε διάφορα σημεία του σώματός του, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο φέρει τραύματα στα χέρια και τα πόδια.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στις 8.50 μ.μ. στην Ακτή Κονδύλη. Άγνωστοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά τον 37χρονο Ε. Ζ., που έχει κατ’ επανάληψη απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις εκβιασμών και φέρεται να ηγείτο ισχυρής ομάδας «μπράβων», που δρούσε στην Αττική.

Το θύμα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του την ώρα της επίθεσης. Οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο και πλησίασαν το θύμα έξω από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας.

Από τις έρευνες μέσα στο όχημα του θύματος βρέθηκε ένα όπλο, για το οποίο θα σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με την αρχική εκδοχή άνοιξαν πυρ εναντίον του χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ. Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ωστόσο, προέκυψαν νεότερες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στην επίθεση δεν χρησιμοποιήθηκε πολεμικό τυφέκιο αλλά πιστόλι χειρός.

Λίγη ώρα μετά την απόπειρα δολοφονίας βρέθηκε στην οδό Αιτωλικού, σε κοντινή απόσταση από το σημείο της απόπειρας δολοφονίας ένα βανάκι τυλιγμένο στις φλόγες. Πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε σαν όχημα διαφυγής των δραστών, ενώ εντός του οχήματος βρέθηκε και περισυνελέγη ένα καλάσνικοφ.

Από τις έρευνες στο σημείο της επίθεσης δεν βρέθηκαν κάλυκες από καλάσνικοφ, οπότε παραμένει μυστήριο το αν τελικά χρησιμοποιήθηκε το όπλο που βρέθηκε στο βαν, το οποίο ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Το θύμα έχει απασχολήσει κατ' επανάληψη τις αρχές για υποθέσεις εκβιασμών και -σύμφωνα με σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.- φέρεται να κρύβεται πίσω από πρόσφατες εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου σε βάρος «νονών» της νύχτας.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου άγνωστοι είχαν δολοφονήσει στο σπίτι της στην Κηφισιά την Κατερίνα Αναγνωστάκη, η οποία κατά το παρελθόν τουλάχιστον διατηρούσε σχέσεις με τον Ε.Ζ., θύμα της χθεσινής επίθεσης.

Η 33χρονη είχε δεχθεί πάνω από 15 σφαίρες απο καλάσνικοφ και είχε βρεθεί νεκρή στο αυτοκίνητό της, στο υπόγειο πάρκινγκ του σπιτιού όπου διέμενε στην οδό Δαγκλή.

Στο περιβάλλον του 37χρονου ανήκε κατά πληροφορίες και ο Γιώργος Λίτσας 35 ετών, που τον περασμένο Απρίλιο είχε πέσει νεκρός από σφαίρες καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του στους Αγίους Αναργύρους.

Ο Ε.Ζ. πάντως περιγράφεται, το τελευταίο διάστημα, ως ο ιθύνων νους πίσω από δολοφονίες μελών αντίπαλων ομάδων, όπως για παράδειγμα αυτή σε βάρος του Μανώλη Καραγιάννη τον Ιούνιο στο Παλαιό Φάληρο. Ο 45χρονος Καραγιάννης είχε δεχθεί καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων.

Στο παρελθόν, το θύμα της χθεσινής επίθεσης είχε κατηγορηθεί ότι είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή. Τον Νοέμβριο του 2012 είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Γλυφάδα και αλλού.
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom