Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Μυστήριο με την εκτέλεση Έλληνα πολίτη από την αστυνομία της Αλβανίας - Οργή από το ΥΠΕΞ (φωτο & βίντεο)


Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες υπό τις οποίες έπεσε νεκρός ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας στην Αλβανία - Επιχείρησαν να κατεβάσουν τη σημαία από το σπίτι του λένε οικείοι του - Οι αλβανικές
αρχές υποστηρίζουν πως άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών - Ακολούθησε καταδίωξη και τον εκτέλεσαν με δυο σφαίρες μια στο κεφάλι και μια στο θώρακα - Όλο το χρονικό του αιματηρού περιστατικού

Ένας Έλληνας πολίτης, ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας, έπεσε νεκρός την Κυριακή (28.10.2018) στην Αλβανία, με τις αιτίες που οδήγησαν στην εκτέλεσή του από τους Αλβανούς αστυνομικούς να καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου. 
Ήδη, το υπουργείο Εξωτερικών, με μια σκληρή ανακοίνωση, ζητά εξηγήσεις από τις αλβανικές αρχές.
Η αρχική πληροφόρηση ανέφερε πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε υψώσει ελληνική σημαία στο νεκροταφείο των πεσόντων στους Βουλιαράτες, έξω από το Αργυρόκαστρο. Ακόμη όμως τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ούτε ως προς αυτό. Γιατί η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, που βρέθηκε στην Αλβανία για την τελετή μνήμης στο νεκροταφείο των πεσόντων, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook πως όλες οι σημαίες ήταν στη θέση τους και καμία δεν κατέβηκε.
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 10:00 το πρωί της Κυριακής, με την αιματηρή αυλαία να πέφτει περίπου στις 16:00 το απόγευμα.
Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του Star η απεσταλμένη του καναλιού στην Αλβανία Μαίρη Τζώρα, κάθε χρόνο στο χωριό Βουλιαράτες, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ύψωνε μια ελληνική σημαία περίπου 60 τετραγωνικών. 
Σήμερα, όμως, όταν κατέβηκε στην πλατεία, δεν είδε τη σημαία εκεί που την είχε αναρτήσει και αφού λογομάχησε με αστυνομικούς, έφυγε και γύρισε οπλισμένος με ένα καλάσνικοφ.
Πυροβόλησε στον αέρα τρεις ή τέσσερις φορές στον αέρα και ξεκίνησε να επιστρέψει στο σπίτι του. Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το ανθρωποκυνηγητό έως το παλιό υδραγωγείο όπου έπεσε νεκρός ο 35χρονος Έλληνας. Όπως τόνισε η ανταποκρίτρια του Star, επί πολλή ώρα ακούγονταν πυροβολισμοί και γινόταν «μάχη» στο βουνό, αφού στο σημείο είχαν αναπτυχθεί εκατοντάδες αστυνομικοί!
Τα αλβανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες από το περιπολικό το οποίο φέρεται να πυροβόλησε ο 35χρονος Έλληνας.
Η αυθεντικότητα των φωτογραφιών δεν μπορεί να εξακριβωθεί. Όπως και εκείνη των video με πάνοπλους Αλβανούς αστυνομικούς να κάνουν έρευνες.
Στο σημείο έφτασε και ομάδα των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας (RENEA). Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας διέφυγε από το χωριό και κατευθύνθηκε στη δεξαμενή, με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν. Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε, περίπου στις 16:00 το απόγευμα, ότι μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, κάλεσαν τον 35χρονο Έλληνα να παραδοθεί, εκείνος αρνήθηκε και πυροβόλησε ξανά.
Με μια σφαίρα στο κεφάλι και μια στο θώρακα, ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός. Σύμφωνα μάλιστα με αλβανικά ΜΜΕ, τα τελευταία λόγια που είπε πριν πεθάνει ήταν «Ζήτω η Ελλάδα».

Οι μαρτυρίες – Τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ

Ένας άνθρωπος που γνώριζε καλά τον Κωνσταντίνο Κατσίφα ήταν ο Λεωνίδας Παππάς, πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας. Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο 35χρονος πλήρωσε με τη ζωή του την «τρέλα, την υπερβολική αγάπη που είχε για την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Βόρεια Ήπειρο».
Διέψευσε πληροφορίες που «ακούστηκαν» πως είχε ψυχολογικά προβλήματα ή τις αναφορές αλβανικών ΜΜΕ πως ανήκε σε ακραίες ομάδες. «Ο Κωνσταντίνος δεν προκάλεσε ποτέ, εξέφρασε απλά την υπερβολική αγάπη του για το Έθνος», είπε. Σημείωσε ότι ο 35χρονος ήταν μεν οπλισμένος αλλά δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κανέναν. «Αν ήθελε να το κάνει, θα το έκανε. Αντίθετα, η αλβανική αστυνομία, εν ψυχρώ τον εκτέλεσε χωρίς δεύτερη σκέψη. Υπήρχε τρόπος να συλληφθεί», είπε.
Πέρα από τη μαρτυρία της υπουργού Πολιτισμού, πληροφορίες από το συγγενικό περιβάλλον του Κωνσταντίνου Κατσίφα υποστήριξαν στο epirus-tv-news πως αστυνομικοί  πήγαν στο σπίτι του προκειμένου να κατεβάσουν την ελληνική σημαία  κάτι που τον έκανε να χάσει τον έλεγχο!
Εικόνες από τα πρώτα λεπτά μετά το συμβάν

«Εξτρεμιστής»

Στη σελίδα του στο Facebook, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αναφέρει πως κατάγεται από τα Γιάννενα. Σύμφωνα με το αλβανικό site syri.net, ο 35χρονος Έλληνας ομογενής είχε γεννηθεί στο Βουλιαράτι αλλά έμενε στην Αθήνα. Βρισκόταν στην Αλβανία την τελευταία εβδομάδα.
Τα αλβανικά ΜΜΕ τον αποκαλούν ακραίο εξτρεμιστή «που σχεδίαζε την επίθεση κατά της αλβανικής αστυνομίας στις 28 Οκτωβρίου». Σύμφωνα μάλιστα με το syri.net, ήταν «γνωστός ως υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής».
Επικαλούνται μάλιστα post που είχε κάνει στη σελίδα του στο Facebook ο Έλληνας ομογενής στις 23 Οκτωβρίου. Σε αυτό ανέφερε ότι «η σκληροπυρηνική νεολαία της Βορείου Ηπείρου δεν θα μείνει θεατής» και καλούσε τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, την 28η Οκτωβρίου «να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ΕΛΛΑΣ ή ΘΑΝΑΤΟΣ». 

Σε άλλο post, λίγες μέρες νωρίτερα, χαρακτήρισε υποχρέωση όλων, την 28η Οκτωβρίου, «να τιμήσουμε τους προγόνους μας στο μνημείο πεσόντων στους Βουλιαράτες», συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φράση του Ιωάννη Μεταξά.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom