Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

«Καμπάνα» με αναστολή για το θάνατο της 39χρονης σεφ Σόνιας Αρμακόλα στη Σκιάθο


«Καμπάνα» για το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Σκιάθο με θύμα την άτυχη 39χρονη σεφ από το Δίστομο Σόνια Αρμακόλα. 

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 η άτυχη 39χρονη τραυματιζόταν σοβαρά στο κεφάλι μετά από εκτροπή - ανατροπή δικύκλου, ενώ πήγαινε με την παρέα της για νυχτερινό μπάνιο στον Ξάνεμο. Εξαιτίας του τραυματισμού διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου και άφησε την τελευταία της πνοή μετά από πολυήμερη νοσηλεία.

Χθες στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισε ο οδηγός της μοτοσικλέτας στην οποία η σεφ ήταν συνεπιβάτισσα, ένας 36χρονος Σύρος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με αναστολή τριετίας, εφέσιμη.

Ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε την ενοχή για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και την επιστροφή της δικογραφίας της υπόθεσης στην Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να εξεταστεί εάν προκύπτει ποινική ευθύνη και για το αδίκημα της εγκατάλειψης του θύματος, καθώς δεν ειδοποιήθηκε η πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.

«Ο οδηγός γνώριζε καλά ότι δεν έχει δίπλωμα. Ήξερε ότι το οδόστρωμα έχει κακοτεχνίες. Από έλλειψη προσοχής του σημειώθηκε το δυστύχημα, ενώ θα μπορούσε να το είχε προβλέψει. Έπρεπε να έχει τεταμένη την προσοχή του και να κάνει ελιγμό», είπε ο εισαγγελέας έδρας ανακοινώνοντας την πρότασή του, η οποία έγινε δεκτή.

Η απολογία του κατηγορούμενου 

Νωρίτερα απολογούμενος στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε το σφάλμα του για το δυστύχημα. «Φταίω», ανέφερε χαρακτηριστικά, όμως μεταξύ άλλων επισήμανε ότι μετά το δυστύχημα η άτυχη 39χρονη δεν φαινόταν να έχει κάτι σοβαρό.

«Σε στροφή του δρόμου όπου υπήρχε μία λακκούβα η Σόνια σηκώθηκε και έχασα τον έλεγχο του δικύκλου. Χτύπησα στο χέρι και το πόδι μου. Χτύπησε και η Σόνια στο χέρι και το πόδι της, αλλά γελούσαμε. Είπε ότι δεν είχε κάτι», είπε απολογούμενος.

Εντούτοις, μετά το νυχτερινό μπάνιο η άτυχη 39χρονη έχασε τις αισθήσεις της. Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν στο Δικαστήριο, είχε ξαπλώσει σε ξαπλώστρα και δεν «ξυπνούσε» με αποτέλεσμα η παρέα να πανικοβληθεί και να αναστατωθεί.

«Πήγαμε να καλέσουμε σε βοήθεια ένα ταξί που μετέβη στον τόπο και παρέλαβε τη Σόνια. Στη συνέχεια μίλησα με τη φίλη της που την είχε πάει στο Κέντρο Υγείας και ενημερώθηκα για την υγεία της. Δεν πήγα στο Κέντρο Υγείας ο ίδιος, καθώς φοβόμουν επειδή δεν είχα δίπλωμα οδήγησης», φέρεται να κατέθεσε ο κατηγορούμενος.

Τι είπε η φίλη της σεφ 

Εξεταζόμενη ως μάρτυρας στο Δικαστήριο η φίλη της 39χρονης αναφέρθηκε αναλυτικά στις συνθήκες του δυστυχήματος. Η μάρτυρας κατέθεσε ότι όταν συνειδητοποίησαν ότι 39χρονη δεν ήταν καλά, τότε κάλεσαν σε βοήθεια το «166», πλην όμως το ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο περιστατικό και καθυστερούσε να μεταβεί στον τόπο.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η αυτόπτης μάρτυρας, τότε οι άντρες της παρέας έφυγαν με τα μηχανάκια για να καλέσουν σε βοήθεια ένα ταξί. Η ίδια συνόδευσε στο Κέντρο Υγείας τη φίλη της και την επομένη ενημερώθηκε ότι διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Συνολικά στο Δικαστήριο εξετάστηκαν εφτά μάρτυρες πολιτικής αγωγής και τρεις υπεράσπισης, ενώ αναγνώστηκε η ιατροδικαστική εξέταση σύμφωνα με την οποία η 39χρονη κατέληξε λόγω κροταφικού κατάγματος οστού που προκλήθηκε από την πτώση.

Να επισημανθεί ότι ο 36χρονος κατηγορούταν και για την οδήγηση χωρίς δίπλωμα, παράβαση η οποία τελικά έπαυσε εναντίον του λόγω χρονικής παραγραφής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

https://www.taxydromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom