Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Έντι Ράμα: «Σκοτώθηκε ένας εξτρεμιστής,ευτυχώς δεν θρηνήσαμε αθώες ζωές»! - Οργή των κατοίκων στους Βουλιαράτες (βίντεο)

Συγκέντρωση στην αλβανική πρεσβεία για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή!

Την επίσημη θέση της κυβέρνησης της Αλβανίας για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες εξέφρασε απόψε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο Έ. Ράμα υπεραμύνεται της στάσης που τήρησαν οι αλβανικές διωκτικές αρχές στο περιστατικό κατά το οποίο έπεσε νεκρός ο 35χρονος Έλληνας ομογενής, τον οποίο χαρακτηρίζει «εξτρεμιστή» που έθεσε σε κίνδυνο τους αστυνομικούς.
Στην παρέμβασή του ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής κάποιου που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε κι οι δύο χώρες τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του Υπουργείου Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας το οποίο εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό αλλά και για την αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση του θέματος από τη χώρα μας.

«Οι περιστάσεις έχουν επίσημα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας. Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει την επίθεση με όπλο στις δυνάμεις ασφαλείας μας, αλλά μιλά για απαράδεκτη απώλεια της ζωής. Διαβεβαιώνουμε τους γείτονές μας ότι η Αλβανία είναι ένα ασφαλές και ήσυχο μέρος για όλους τους πολίτες της, χωρίς διάκριση συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της ελληνικής ιθαγένειας».

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Περιμένουμε διαλεύκανση των συνθηκών
Νωρίτερα, με μία σκληρή ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών η Αθήνα κρατά αποστάσεις από τα όσα υποστηρίζουν οι αλβανικές αρχές. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο Έλληνας πολίτης «φέρεται να άνοιξε πυρ» και σημειώνεται πως είναι απαράδεκτο το γεγονός πως η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Ξεκαθαρίζεται μάλιστα πως το ελληνικό ΥΠΕΞ περιμένει να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του Έλληνα πολίτη. Και διαμηνύει πως «θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα«.
Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (28.10.2018) ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε υψώσει την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτες. Στη συνέχεια παρενέβη η αλβανική αστυνομία και μετά από καταδίωξη ο 35χρονος έπεφτε νεκρός από τα πυρά της. Οι αλβανικές αρχές υποστηρίζουν πως άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών.

 Οργή των κατοίκων στους Βουλιαράτες (βίντεο)


Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στους Βουλιαράτες ύστερα από την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία.

Οι κάτοικοι του χωριού Βουλιαράτες και συγχωριανοί του εκτελεσθέντος Έλληνα ξέσπασαν κατά των αστυνομικών αρχών. Όπως θα δείτε και στο βίντεο την ώρα που αποχωρούν τα περιπολικά ακούγονται φωνές αποδοκιμασίας από τους Βορειοηπειρώτες που δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο συγχωριανός τους είναι νεκρός!

“Το φάγατε το παιδί, ντροπή σας, στο δι@@ολο απο εδώ, βρωμοτόμαρα” φωνάζει μια γυναικά την ώρα που φεύγουν τα οχήματα της αστυνομίας”.

Ένας άλλος κάτοικος του χωριού τους φωνάζει “κ@@@κια και όπως ακούγεται στο βίντεο τα βάζει με τους συγχωριανούς του καθώς λέει “φωνάξτε τώρα όλοι, προηγουμένως δεν φώναζε κανείς, δεν πήγε κανείς να μην τους αφήσουμε. Τώρα φωνάξτε όλοι, ήρωες να γίνουμε”!

Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι μάλιστα άρχισαν να χειροκροτούν ειρωνικά τους αστυνομικούς που έφευγαν με τα περιπολικά. Παράλληλα φώναζαν “μπράβο ρε παλληκάρια είστε το σκοτώσατε το παιδί” και στη συνέχεια άρχισαν να τους γιουχάρουν.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης:
Συγκέντρωση στην αλβανική πρεσβεία για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom