Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βαζογιάννης


Τον θάνατο του Δημήτρη Βαζογιάννη θρηνεί η ελληνική δημοσιογραφία. Ο διακεκριμένος παλαίμαχος αθλητικός δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή, μετά από ανακοπή καρδιάς, σήμερα Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου, σε ηλικία 86 ετών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου, αθλητικού συντάκτη Δημήτρη Βαζογιάννη, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών.

Ο Δημήτρης Βαζογιάννης γεννήθηκε το 1932 στην Αθήνα. Το 1955, μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών και την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, ξεκίνησε την πορεία του στις αθλητικές εφημερίδες.

Το 1970 ήταν συντάκτης στην «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», εφημερίδα στην οποία εργάστηκε έως το 1992.Υπήρξε ακόμη συνεργάτης πολλών ΜΜΕ, όπως των εφημερίδων «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ», «ΕΜΠΡΟΣ», «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» και «ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ».

Στο ραδιόφωνο εργάστηκε στην ΕΡΑ4 ενώ μακρά υπήρξε και η πορεία του στην ΕΤ2, έως τη συνταξιοδότησή του.

Ο Δημήτρης Βαζογιάννης εργάστηκε με πείσμα χωρίς ποτέ να δημιουργήσει προβλήματα στον εργασιακό του χώρο. Τη διετία 1994-1995 διετέλεσε μέλος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται θερμά την οικογένειά του και ιδιαίτερα τα δύο του παιδιά, τον συνάδελφο δημοσιογράφο και μέλος της Ενώσεως Αντώνη και την κόρη του Φωτεινή, και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) αναφέρει:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου ανακοινώνει με βαθιά θλίψη την απώλεια του άριστου συναδέλφου και μέλους του Συνδέσμου, Δημήτρη Βαζογιάννη, που "έφυγε" σήμερα, σε ηλικία 86 ετών. Ο Δημήτρης Βαζογιάννης εργάστηκε επί μακρά σειρά ετών στην εφημερίδα "Αθλητική Ηχώ", καθώς και στο Τμήμα Ειδήσεων της ΕΡΤ. Ήταν ένας συνάδελφος χαμηλών τόνων, ευγενικός και ιδιαίτερα αγαπητός που πάντα βοηθούσε τους νεαρούς συναδέλφους του.

Την αγάπη του για τον αθλητισμό μετέφερε και στον γιο του Αντώνη, ο οποίος είναι εξέχων δημοσιογράφος και μέλος του Συνδέσμου μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του την οικογένεια του αγαπητού συναδέλφου, τη σύζυγό του Φιλοξενία και τα παιδιά του, Αντώνη και Φώφη, καθώς και σε όλους τους οικείους του».

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 3μ.μ. στον Κόκκινο Μύλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom