Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Οι «τροχονόμοι» του ΣΥΡΙΖΑ που έβλεπαν τις μίζες του Γιάννου και του Ακη να περνούν


Πρώην σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν στην Κουμουνδούρου κάνουν ότι δεν βλέπουν τώρα ή απλά κουνάνε το δάκτυλο ξεχνώντας ότι την εποχή των σκανδάλων υπηρετούσαν και το κόμμα των σκανδάλων.


Υπάρχει μια γνωστή πλέον φωτογραφία με τρία πιθηκάκια που κλείνουν τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα. Σε μια ένδειξη μη ανάληψης ευθύνης για οτιδήποτε κι αν συμβαίνει, δεν βλέπουν, δεν ακούνε και δεν μιλάνε.

Είναι ο σύγχρονος στρουθοκαμηλισμός τον οποίον η κυβέρνηση υιοθετεί κάθε φορά που τα βρίσκει σκούρα. Ακόμη και στην περίπτωση της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου, ακόμη και στο περίφημο υπουργικό συμβούλιο, τι να πουν ορισμένοι από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ;

Προτιμούν να μη μιλάνε, να μην ακούνε και βεβαίως να κάνουν ότι δεν βλέπουν.

Η «θεωρία Χρυσοχοϊδη» που δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο, είναι προφανώς πασοκικό χαρακτηριστικό που βεβαίως «μετακόμισε» και στον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα δεκάδες άλλα στελέχη που εγκατέλειψαν τη Χαριλάου Τρικούπη όταν το πλοίο βούλιαζε. Και βρήκαν την πιο ζεστή αγκαλιά στο… αντισυστημικό, «ηθικό» κόμμα του οποίου ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας.

Το «δεν άκουσα» του Χρήστου Σπίρτζη για όσα ειπώθηκαν μεταξύ Καμμένου και Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο, είναι η ίδια στάση που εφαρμόζουν πολλοί και στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου. Ο λόγος απλός: Γιατί ο μισός ΣΥΡΙΖΑ είναι… ΠΑΣΟΚ και είναι εδώ ενωμένος, δυνατός να κατηγορεί τον Γιάννο για τις μίζες που πήρε.

Μια σειρά από σημαίνοντα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, βλέπουν σήμερα τον άλλοτε σύντροφό τους με τα «βραχιολάκια» και παίζουν το παιχνίδι των πιθήκων. Δεν κοιτάνε, δεν μιλάνε, δεν ακούνε. Λες και με τον Γιάννο ή τον Ακη ή τον Μαντέλη δεν γνωρίστηκαν ποτέ. Δεν κάθισαν ποτέ στα ίδια κομματικά γραφεία, δεν πήγαν ποτέ στα ίδια συνέδρια και δεν φώναξαν ποτέ το σύνθημα «για τον Σοσιαλισμό παλεύουμε όλοι σύντροφοι» που είχε πει ο Γιάννος σε ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο 14 χρόνια από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ (του Σημίτη, του Γιάννου, του Ακη) εγκατέλειψε την εξουσία. Δεν είναι και καμιά τεράστια περίοδος που έχει περάσει, τα περισσότερα από τα «πράσινα» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενεργοί πολιτικά, ήταν σε κομματικές θέσεις, ίσως και σε κυβερνητικές. Ηξεραν τον Γιάννο και άκουγαν τις φήμες για τις μίζες που «σφύριζαν» πάνω από τα κεφάλια τους. Όπως ήξεραν καλά και για τα απίστευτα κονδύλια που φαγώθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι ίδιοι που τώρα κουνάνε το δάκτυλο στον Γιάννο που «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη», ήταν εκεί στο… πάρτι του σοσιαλισμού με τα λεφτά των άλλων. Και οι ίδιοι που κατηγορούν σήμερα τον Σημίτη γιατί δεν μιλάει και δεν απολογείται, θα έπρεπε πρώτα να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Εκτός κι αν ο καθρέφτης του ΣΥΡΙΖΑ τους βγάζει όλους άμεμπτους, ηθικούς και χωρίς καμιά εμπλοκή στα σκάνδαλα της εποχής ΠΑΣΟΚ.

Μια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε πρόσφατα για τη… συνιστώσα ΠΑΣΟΚ στο κόμμα της Αριστεράς κι απλά είπε ότι αυτοί πήραν τους ηθικούς μόνο κι άφησαν τους ανήθικους πίσω.

Αυτοί… διάβαζαν
Ακόμη κι έτσι να είναι, όλοι αυτοί οι ηθικοί που μετακόμισαν στην Κουμουνδούρου τι ήταν όλα τα χρόνια που οι μίζες έπεφταν σαν οβίδες στο υπουργείο Αμυνας; «Τροχονόμοι» της διαπλοκής ήταν σαν τον αρχηγό τους, τον Κ. Σημίτη, που δεν άκουγαν, δεν έβλεπαν, δεν μιλούσαν.

Όχι τώρα να βάζουν μπροστά το ηθικό πλεονέκτημά τους ή να λένε «εμείς στα χρόνια της μεγάλης ρεμούλας… απλά διαβάζαμε», όπως είπε κάποιος, κάποτε για τα χρόνια της Χούντας.

Πριν μερικούς μήνες είχε κατατεθεί στη Βουλή μια λίστα με τουλάχιστον 40 στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος ξεχνά ότι ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Νίκος Κοτζιάς, ο Νίκος Τόσκας, ο Οδυσσέας Βουδούρης, η Νίνα Κασιμάτη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Λούκα Κατσέλη, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Παναγιώτης Σγουρίδης, η Γεωργία Γιαννιά, ο Γιάννης Μυλόπουλος και φυσικά ο πρώτος σε σταυρούς στη νέα πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Κοτσακάς, πολιτικός φίλος του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Οι «μωρές παρθένες» του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι της ΝΔ, που έγιναν εν μια νυχτί ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μιλάνε τώρα για κάθαρση. Αιδώς Αργείοι.
https://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom