Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. έφεραν... κρίση στο δίδυμο του Προ Πο


Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη,Κατερίνα Παπακώστα,σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, φέρεται να απείλησε ακόμα και με παραίτηση, αντιδρώντας στο γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε, αλλά και δεν ρωτήθηκε από
την υπουργό,Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. - Τι έγινε στο ραντεβού στο εντευκτήριο της Βουλής και η συνάντηση με τον Τσίπρα.

«Μίνι» κρίση στους κόλπους της κυβέρνησης φαίνεται ότι προκαλεί η διάσταση απόψεων ανάμεσα στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και την υφυπουργό της, Κατερίνα Παπακώστα, για τις κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Κατερίνα Παπακώστα επιθυμεί οι κρίσεις να μην προχωρήσουν με ταχύ ρυθμό, την ώρα που η πλευρά Γεροβασίλη πέρασε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Παπακώστα είχε σήμερα ραντεβού για το θέμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Η συνάντησή τους ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς, αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 12:00, και οι δύο έφτασαν στις 12:30 και ο κ. Τσίπρας έπρεπε άμεσα να ανέβει στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Παπακώστα έμεινε στο χώρο της Βουλής και εν τέλει συναντήθηκε με την Όλγα Γεροβασίλη στο εντευκτήριο, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης. Η «φλόγα» ωστόσο δεν έσβησε, καθώς η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται να απείλησε ακόμα και με παραίτηση, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν ζητήθηκε η γνώμη της, αλλά και δεν ενημερώθηκε σχετικά με την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. από την κυρία Γεροβασίλη.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Τσίπρας, όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, συναντήθηκε με την κυρία Παπακώστα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ένταση. Μεταξύ των... μεσολαβητών, μάλιστα, φέρεται να ήταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Ωστόσο η... πολυπόθητη εκτόνωση της κρίσης δεν επήλθε και πάλι και για το θέμα αυτό θα υπάρξουν νέες διαβουλεύσεις αύριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom