Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ο Γ. Πρετεντέρης ξέρει με ονόματα και διευθύνσεις αυτούς που έκλεισαν το Mega,αλλά... δεν τους λέει! (ηχητικό)

Ηταν ο καθρέφτης της κοινωνίας κατά τον κύριο Γιάννη!

Για "ονόματα και διευθύνσεις" των υπαιτίων για το "μαύρο" στο Mega Channel μίλησε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος εργάστηκε στο κανάλι από το 2000,χωρίς όμως να τους κατονομάσει.

Στη διάρκεια της εκπομπής του στο ρ/σ Θέμα 104,6 αναφέρθηκε στην υπόθεση του Mega και είπε πολλά για το πώς το "Μεγάλο Κανάλι" έφθασε να εξαφανιστεί από τις τηλεοπτικές οθόνες όσων δεν είναι συνδρομητές σε ψηφιακές πλατφόρμες.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πρετεντέρης είπε:

"Να μιλήσουμε για το Mega. Δεν θα πω πολλά. Νομίζω μιλούν τα δάκρυα, ο σεβασμός, η αγάπη του κόσμου. Μιλούν ακόμα και τα κροκοδείλια δάκρυα όσων δεν το ήθελαν. Το πολέμησαν. Μικρότητα, νοσηρότητα και κόμπλεξ. Δεν το ήθελαν γιατί ήταν το μέτρο που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία και εκείνοι δεν μετείχαν στο μέτρο αυτό. Ηταν το μέτρο, το πολιτικό, το κοινωνικό, το αισθητικό, το πολιτισμικό, το τηλεοπτικό, το καλλιτεχνικό, το προσωπικό. Το Mega λοιπόν λείπει, θα λείψει και ενδεχομένως δεν θα υπάρξει ξανά κάτι ανάλογο, για αυτό είμαι σχεδόν βέβαιος.

Αλλά το Mega είναι πάντα πρωταθλητής. Είναι κάτι που δικαιώνεται, που δικαιώθηκε, που επιβεβαιώνεται καθημερινά στη συνείδηση αυτών που το αγάπησαν, στην αγάπη του κόσμου αν και κλειστό. Δικαιώνεται πολιτικά από την πορεία του τόπου και από την κυβέρνηση που το πολέμησε και που αποδεικνύει ότι τόσοι ήτανε όσοι τους λέγαμε. Δικαιώνεται τηλεοπτικά. Ανοίξτε τις τηλεοράσεις σας να μου πείτε τι βλέπετε. Το Mega ήταν το πρώτο, ήταν το καλύτερο. Δεν ήταν καλύτερο επειδή ήταν πρώτο.

Ο Όσκαρ Γουάλιντ έλεγε ότι οι αναμνήσεις είναι ο μοναδικός παράδεισος από όπου δεν μπορούν να μας διώξουν. Εμάς λοιπόν κανείς δεν μπορεί να μας διώξει. Εύχομαι στους νεότερους συναδέλφους, καλλιτέχνες να φτιάξουν ένα δικό τους Mega.

Ξαναλέω δεν είναι απλό, δεν θα είναι εύκολο, δεν θα ξαναϋπάρξει εύκολα Mega αλλά η κοινωνία μας έχει ανάγκη από το μέτρο αυτό. Και θα το αποκτήσει ξανά το μέτρο. Θα το αποκτήσει όταν και τότε που το Mega θα δικαιωθεί πλήρως. Αυτά Champions. Και αν με ρωτάνε τώρα ποιοι έκλεισαν το Mega, τους ξέρουμε όλους με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις".

Ακούστε το ηχητικό από τον ρ/σ Θέμα 104,6:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom