Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ Γ. Γερακαράκος: Περιμένουν νεκρούς - «ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»


Μεγάλος σάλος έχει προκληθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά και την επίθεση 70 αντιεξουσιαστών με βόμβες μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας.

Σύμφωνα με την σημερινή αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου, ο χρόνος ανταπόκρισης των αστυνομικών δυνάμεων στην επίθεση που δέχονταν αστυνομικοί ήταν… 17 λεπτά μετά την εκδήλωσή της. Αυτός ήταν ο χρόνος που χρειάστηκε η πρώτη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να φθάσει στο σημείο της επίθεσης και τρία λεπτά αργότερα τα περιπολικά της Αμεσης Δράσης.

Η καθυστέρηση ανταπόκρισης επιβεβαιώνεται από το υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας καταστήματος στη συμβολή της 3ης Σεπτεμβρίου με την οδό Βερανζέρου. Ο χρόνος της επίθεσης καταγράφεται στις 20:23, ωστόσο το ρολόι της κάμερας πήγαινε πέντε λεπτά πίσω, με την πραγματική ώρα να είναι στις 20:28, ενώ η Ελληνική Αστυνομία έδινε ως χρόνος εκδήλωσης του περιστατικού τις 20:45. Εκείνη ήταν η ώρα διαβίβασης της πρώτης αστυνομικής δύναμης που έφθασε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος δηλώνει στο EleftherosTypos.gr πως υπάρχει μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και τη Δημοκρατία μέσω της βίας από παρακτρατικούς ανθρώπους.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ δηλώνει επίσης πως πρέπει να δοθούν σαφείς εντολές και ξεκάθαρες για να εξαρθρωθούν αυτές οι συμμορίες. Να βγει το Αρχηγείο και να μας πει αν δόθηκαν ή όχι αυτές οι εντολές. Μην κρυβόμαστε πλέον. Μιλάμε για παρακρατικούς τύπους και οργανωμένα σχέδια και επειδή πλησιάζουμε στην επέτειο του πολυτεχνείου φοβόμαστε ότι θα συμβούν χειρότερα. Αναμένουμε και άλλες επιθέσεις.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ περιμένουν νεκρό. ενώ όσον αφορά τις επιθέσεις στα Αστυνομικά Τμήματα κατά καιρούς ο κ. Γερακαράκος αναφέρει πως δεν υπάρχει και είμαστε πολύ πίσω στην υλικοτεχνική υποδομή. Είμαστε παντού μειωμένα. Από το προσωπικό με τις μάχιμες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα το Α.Τ. Ομονοίας. Κατά καιρούς έχουν γίνει παρεμβάσεις. Είναι μικρή δύναμη. Είναι πολλοί αποσπασμένοι, σε πολικούς και σε στόχους. Ενώ υπάρχει επίσης και ένα κλίμα το οποίο βοηθάει στο ότι τα γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί κατά καιρούς. Παράδειγμα ο Ρουβίκωνας ο οποίος δρα ανεξέλεγκτα και δεν εξαρθρώνεται. Η αστυνομία θα πρέπει να μπει σε αυτήν την διαδικασία, κάνοντας τον πολίτη να σκέφτεται πονηρά ( για το γιατί δεν τους πιάνουν) και όταν το κάνει αυτό ο πολίτης μπαίνει και σε αυτήν την διαδικασία και ο αστυνομικός.

Για το αν έχουν δοθεί συγκεκριμένες εντολές ο κ. Γερακαράκος αναφέρει πως υπάρχει ένα κλίμα και από την άλλη πλευρά υπάρχει αποθράσυνση όλων αυτών των ατόμων με αποτέλεσμα να χειροτέρευει η κατάσταση. Φοβόμαστε για τα χειρότερα. Έχουν εξαπλωθεί τα γεγονότα σε πολλές πόλεις τις Ελλάδος όπως για παράδειγμα η Πάτρα και το Αγρίνιο. Μιλάμε για οργανωμένες ομάδες και δεν μπορούμε να τα υποβαθμίζουμε.

Όσον αφορά την πολιτική ηγεσία και τις δύο υπουργούς ανέφερε πως τα πρώτα δείγματα δεν είναι αισιόδοξα και δεν βλέπω κάτι να αλλάζει.

Α.Τ. … υπουργών και κομμάτων
Το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας που δέχθηκε την επίθεση παρουσιάζει εικόνα αποδιοργάνωσης με… κομματικά χαρακτηριστικά. Συνολικά 16 άτομα από τη συγκεκριμένη υπηρεσία υπηρετούν στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου, ενώ τρεις αστυνομικοί βρίσκονται στις… υπηρεσίες της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μπορεί η οργανική δύναμη να είναι 293 αστυνομικοί, ωστόσο η πραγματική είναι μόνο 186 άτομα και οι αποσπασμένοι 47. Με πρόχειρους υπολογισμούς η παρούσα δύναμη είναι 139 άτομα, αλλά απομένουν… 105. Οπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές που έχουν εικόνα της αποδυνάμωσης του τμήματος, από αυτούς αφαιρούνται οι εξής:

– πέντε άτομα σε ανατροφή τέκνου
– δύο άτομα σε υπηρεσία γραφείου
– τρεις πολιτικοί υπάλληλοι
– τρεις αστυνομικοί υπηρετούν στην υφυπουργό
– 16 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
– πέντε άτομα στην εβραϊκή συναγωγή.

Αυτομάτως μετά την αφαίρεση των συγκεκριμένων ατόμων, μένουν οι εξής οι οποίοι διατίθενται σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές στους παρακάτω στόχους:

– τέσσερις στους σταθμούς ΜΕΤΡΟ
– τρεις σε υπουργείο (δύο σκοπιές το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μία το υπουργείο Υγείας)
– δύο στη Δημοκρατική Αριστερά και στην Ενωση Κεντρώων
– πεζή περιπολία στο Σύνταγμα και στο Εφετείο.

Ταυτόχρονα το ίδιο Α.Τ. «βγάζει» στο δρόμο τρία περιπολικά την ημέρα με ειδικές εντολές για επιτήρηση στόχων, ωστόσο από τη Δευτέρα έχουν ζητηθεί, βάσει ανώτατων εντολών, περιπολικά σε όλα… τα ωράρια, δηλαδή εν τω συνόλω έξι.

Σταθερό περιπολικό βρίσκεται στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και ένα ακόμη… σταθερό έξω από εταιρία ηλεκτρονικό πλειστηριασμών στην Καλλιθέα, που είχε δεχθεί στο πρόσφατο παρελθόν επίθεση αντιεξουσιαστών.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΙΝΗΣ
https://www.eleftherostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom