Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Μακελειό στην Κριμαία: Ένοπλοι μασκοφόροι σκόρπισαν τρόμο και θάνατο - 10 νεκροί,δεκάδες τραυματίες (φωτο & βίντεο)


Στιγμές τρόμου σε σχολή της πόλης Κερτς στην Κριμαία - Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως ένοπλοι μασκοφόροι πυροβολούσαν και πετούσαν εκρηκτικά - Σε εκρηκτικό μηχανισμό οφείλεται η έκρηξη
- 10 νεκροί και τουλάχιστον 70 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός

Αν και αρχικά η εκτίμηση ήταν πως η πολύνεκρη έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (17.10.2018) σε κολλέγιο στην Κριμαία οφείλονταν σε διαρροή αερίου, η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή.
Η έκρηξη που σημειώθηκε σε τεχνική σχολή στην πόλη – λιμάνι Κερτς στην Κριμαία κόστισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων τουλάχιστον 70 δεν αφορά σε διαρροή αερίου. Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Russia Today, σχεδόν την ώρα της έκρηξης, ένοπλοι μασκοφόροι αναπτύχθηκαν στο χώρο και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας φοιτητές!
«Ακούστηκε μια έκρηξη, όλα τα τζάμια έσπασαν. Και μετά, ένοπλοι εμφανίστηκαν και άρχισαν να τρέχουν, να ανοίγουν πόρτες και να πυροβολούν τους πάντες», δήλωσε ένας καθηγητής σύμφωνα με το RT. Από την πλευρά του, ένας φοιτητής δήλωσε ότι είναι μαυροσκοφόρους ένοπλους με τουφέκια να βγαίνουν από τις τουαλέτες της σχολής λίγο μετά την έκρηξη! «Υπάρχαν πολλοί (μασκοφόροι) αλλά δεν μπορώ να πω πόσοι. Πυροσβολούσαν μαθητές και καθηγητές, όποιον έβρισκαν μπροστά τους! Δεν νομίζω να σκότωσαν πολλούς, είδα έναν ή δυο. Πετούσαν και εκρηκτικά», δήλωσε ο φοιτητής.

Εκρηκτικός μηχανισμός

Η ανατροπή για τα αίτια της έκρηξης στην Κριμαία είχε έρθει λίγο πριν μιλήσουν οι δυο αυτόπτες μάρτυρες. Επικαλούμενο την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή, το πρακτορείο Ria μετέδωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό!
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξερράγη ένα κάνιστρο αερίου», ανέφερε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Υπάλληλος στο νοσοκομείο της Κερτς δήλωσε πως 18 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο με τραύματα από την έκρηξη και πως οι γιατροί αναμένουν περίπου άλλους 50 τραυματίες. «Υπάρχουν ήδη αρκετοί άνθρωποι στα επείγοντα και στην αίθουσα του χειρουργείου», δήλωσε ο υπάλληλος αυτός σύμφωνα πάντα με το TASS.
Εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας έκανε λόγο για «περίπου 70 τραυματίες», προσθέτοντας ότι εξετάζονται όλες οι πιθανές υποθέσεις για την έκρηξη.
Φωτογραφίες από τη σκηνή της έκρηξης που αναρτήθηκαν στον τοπικό Kerch FM δείχνουν τα τζάμια των παραθύρων του ισογείου ενός διώροφου κτιρίου να έχουν σπάσει και συντρίμμια έξω από αυτό.
Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στο σημείο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom