Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του βιβλίου της Ρίκης Ματαλλιωτάκη "Έρωτας στις ουρές των συσσιτίων"


Το βράδυ της Δευτέρας 13/6 στο χώρο εκδηλώσεων των εκδόσεων Οστρια,στην οδό Χέυδεν 3,στο Πεδίον του Αρεως,έγινε η παρουσίαση του δωδέκατου πνευματικού παιδιού της Κρητικιάς συγγραφέως,δημοσιογράφου και μπλόγκερ Ρίκης Ματαλλιωτάκη,"Έρωτας στις ουρές των συσσιτίων".

Σ' ένα όμορφο περιβάλλον η συγγραφέας υποδέχτηκε αρκετούς φίλους της με κρητικιά ρακή και πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση κατά πολύ πιο ουσιαστική από μια τυπική παρουσίαση βιβλίου.

Στο νέο της βιβλίο η Ρίκη Ματαλλιωτάκη υμνεί τον Ερωτα,ο οποίος για μια ακόμα φορά θριαμβεύει μέσα στην αμείλικτη πραγματικότητα της σημερινής Ελλάδας κόντρα στο σύστημα, κόντρα στις κατασχέσεις, κόντρα στη μοίρα, ακόμα και κόντρα στην πείνα, για το γινάτι όλων αυτών ο έρωτας για μια ακόμα φορά βγαίνει όχι απλός νικητής, αλλά παντοδύναμος νικητής...

Στον Έρωτα που γεννήθηκε στις ουρές των συσσιτίων πρωταγωνιστεί η Δήμητρα Μαυρογιάνη,μια ηρωίδα πτυχιούχος,προδομένη,διαζευγμένη μ' ένα δάνειο στην πλάτη κι άνεργη, ενώ ήδη το ΔΝΤ έχει κάνει θριαμβευτική είσοδο στη χώρα από το Καστελόριζο....

Στην αρχή μίλησαν για το βιβλίο,την ηρωίδα του,τη συγγραφέα,αλλά και για την κρίση στην Ελλάδα ο λογοτέχνης Γιώργης Παπανικολάου και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου.

Οταν πήρε το λόγο ο τρίτος ομιλητής,επίσης συγγραφέας,εκ Κρήτης κι αυτός,ο Αρης Σφακιανάκης ξεκίνησε μια κουβέντα-συνέντευξη με τη Ρίκη Ματαλλιωτάκη,στην οποία αφού αναφέρθηκαν διεξοδικά στον έρωτα,το γάμο,το διαζύγιο,την κατάθλιψη,τη συντροφικότητα,την ανεργία,την αλληλεγγύη και το χρήμα έβαλαν στη συζήτηση και το κοινό.

Χωρίς κανόνες και περιορισμούς,αλλά με τάξη και ευπρέπεια αρκετοί από τους παρευρισκόμενους φίλους της συγγραφέως κατέθεσαν και αντάλλαξαν απόψεις για την σύγχρονη τραγική πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας ψάχνοντας τα αίτια και τους αίτιους....

Αν καθόμασταν λίγο παραπάνω ίσως η επανάσταση να ξεκίναγε από το υπόγειο των Εκδόσεων Οστρια στη Χέυδεν 3,από το Πεδίον του Αρεως,όπου ο "Έρωτας στις ουρές των συσσιτίων" προκάλεσε αξιόλογη κοινωνικοπολιτικοοικονομική ανάλυση!

Δείτε φωτο και βίντεο από την παρουσίαση





























Σίγουρα "σ᾿αυτό τον κόσμο που ολοένα στενεύει,ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους..." ,από το 1963 το 'χε πει ο Γιώργος Σεφέρης.

Καλοτάξιδο Ρίκη μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom