Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ανησυχεί το ΔΝΤ για τα απανωτά "κανόνια" στην ελληνική αγορά!!!


- Εκπρόσωπος ΔΝΤ: Το ΔΝΤ ανησυχεί με τέτοιου είδους εξελίξεις όπως η πτώχευση του Μαρινόπουλου
- Με τέτοιες εξελίξεις διογκώνεται η ανεργία, λέει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
- Ψάχνουμε μέτρα σε συνεργασία με τους άλλους θεσμούς για να μην χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας

Θέση για τη νέα βόμβα που έσκασε στην αγορά με τις αιτήσεις πτώχευσης που κατέθεσε η Μαρινόπουλος πήρε πριν από λίγη ώρα το ΔΝΤ.

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, με αφορμή την πτώχευση Μαρινόπουλου και την επακολουθούμενη απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ ανησυχεί με τέτοιου είδους εξελίξεις.

Συμπλήρωσε δε ότι το ΔΝΤ σε συνεργασία με τους άλλους θεσμούς αναζητούν μέτρα τα οποία θα ανακουφίζουν την Ελλάδα από τέτοια φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, στόχος του Ταμείου είναι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα να είναι αξιόπιστο και λειτουργικό, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Αναφορικά με τη χρηματοδοτική συμμετοχή ή μη του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα, ο Τζέρι Ράις επανέλαβε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2016 να έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να αποφασίσει θετικά. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο αποτελεί η σημαντική μείωση του Δημόσιου Χρέους, αλλά και η αναπροσαρμογή των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις του Brexit, το ΔΝΤ διαβλέπει αυξημένους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία, εξαιτίας της αυξημένης αβεβαιότητας η οποία θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στη Μ. Βρετανία. Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι κίνδυνοι τόσο στο μακροοικονομικό επίπεδο όσο και στις χρηματοπιστωτικές αγορές θ’ αυξηθούν. Το ΔΝΤ αρνήθηκε, πάντως, να πάρει θέση για το κατά πόσο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 50 της Συνθήκης, παρόλο που -όπως είπε ο εκπρόσωπος του- θα ήταν επιθυμητή η επίτευξη μίας νέας συμφωνίας της ΕΕ με τη Μ. Βρετανία το ταχύτερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom