Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Μεγάλη η νύχτα στα Δερβενοχώρια – Μαίνεται το διπλό πύρινο μέτωπο (φωτο & βίντεο)


- Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η φωτιά
- Σταμάτησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα
- Σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή η μία εστία
- Να εξαλείψουν τον κίνδυνο εξάπλωσης στην Πάρνηθα προσπαθούν οι πυροσβέστες
- Εξασθένησαν οι ισχυροί άνεμοι
- Δείτε ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ


Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία εκδηλώθηκε χτες το βράδυ κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.
Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα, τα οποία όμως σταματούν να πετούν καθώς σκοτεινιάζει.
Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.
Αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 156 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρα και δυνάμεις του στρατού, των ΟΤΑ και εθελοντές.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του Π.Σ., κατά την διάρκεια της νύχτας θα σταλούν ενισχύσεις, προκειμένου να κρατήσουν την πυρκαγιά μέχρι το πρωί, που θα μπορούν και πάλι να πετάξουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.
Πάντως, εδώ και λίγη ώρα έχουν εξασθενήσει οι άνεμοι και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.



Υπόνοιες για εμπρησμό
"Η φωτιά δεν πιάνει από μόνη της στις 22.00 το βράδυ αυτό είναι το μόνο σίγουρο", είπε μιλώντας το πρωί στο Newsit ο Αντιδήμαρχος Τανάγρας, Σταμάτης Σπυρίδωνας.

Η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ που βρίσκεται στην περιοχή μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι πρόκειται ξεκάθαρα για εμπρησμό: «Στις παρυφές του ίδιου χωριού από ανύποπτο σημείο ξεκίνησε μια μικρή φωτιά και καθώς έπεσε μέσα στην πλαγιά που είναι πυκνή ακούστηκαν πάρα πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί»
Πρόσθεσε πως από το ίδιο σημείο είχε ξεκινήσει η μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας και ότι η καταστροφή είναι θηριώδης. «Η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό και φαίνεται από το αρχικό σημείο», είπε η Κύρα Αδάμ.

Το ίδιο υποστηρίζουν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής που επίσης αναφέρουν ότι άκουσαν εκρήξεις την ώρα που ξέσπασε η φωτιά...

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ - Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom