Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Βρυξέλλες προς Ελλάδα: Εφαρμόστε το πρόγραμμα εγκαίρως


Για επιτακτική ανάγκη εμπρόθεσμης εφαρμογής του προγράμματος από την Ελλάδα έκανε λόγο Ευρωπαίος αξιωματούχους σε συζήτησή του με Έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Brexit εκτιμά ότι δεν θα επηρεάσει
ιδιαίτερα τη χώρα μας σε οικονομικούς όρους, όμως, πρόσθεσε πως από εδώ και στο εξής, με το συγκεκριμένο ζήτημα να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των Ευρωπαίων θα υπάρχει λιγότερος χρόνος να αφιερωθεί στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη συζήτηση περί ενδεχόμενων παρεμβάσεων στον 13ο και 14ο μισθό είπε πως «δεν ξέρω από πού προκύπτει κάτι τέτοιο δεδομένου ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι το μισθολογικό, αλλά το μη μισθολογικό κόστος».

Πρόσθεσε ότι οι δανειστές είναι ανοικτοί στις προτάσεις της κυβέρνησης για αλλαγές στα εργασιακά και τόνισε πως οι αλλαγές αυτές δεν είναι πλέον η μεγαλύτερη προτεραιότητα στο πλαίσιο του προγράμματος, σε αντίθεση με την απελευθέρωση των αγορών προϊόντων, το επενδυτικό περιβάλλον και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

Άφησε δε να φανεί πως είναι θολό το τοπίο ως προς την περαιτέρω συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, το οποίο επιμένει στην άμεση ποσοτικοποίηση των μέτρων για το χρέος, ακόμη και αν αυτά εφαρμοστούν μετά το 2018.

Υπογράμμισε πάντως ότι εκτός από τα φορολογικά μέτρα για τα οποία ανησυχεί ως προς τις επιπτώσεις τους, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις βελτίωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, στις οποίες η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει έμφαση.

http://www.enikonomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom