Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΘΕΣ/ΚΗ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών


Πέντε άτομα που ενέχονται σε παράνομη διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από την Ελλάδα συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένων επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση
Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες, συνολικά πέντε άτομα ηλικίας 48, 55, 32, 43 και 35 ετών, που αποσκοπούσαν να διευκολύνουν παράνομα την έξοδο δεκάδων αλλοδαπών από την Ελλάδα ενώ απετράπη η παράνομη μεταφορά 53 αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών και σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες σε βάρος των πέντε συλληφθέντων για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σύστασης συμμορίας, μεταφοράς – προώθησης υπηκόων τρίτων χωρών από το εσωτερικό της χώρας προς έδαφος τρίτης χώρας, διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την ημεδαπή προς τρίτες χώρες.

Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν στην περιοχή της Ξηροκρήνης, τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, σε δύο εκ των οποίων μεταφέρονταν αλλοδαποί, έχοντας ως οδηγούς, δύο εκ των συλληφθέντων, ενώ το τρίτο όχημα, με οδηγό και συνοδηγό, επίσης συλληφθέντες, εκτελούσε χρέη προπομπού.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί θα μεταφέρονταν παράνομα σε παραμεθόρια περιοχή, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την Ελλάδα και τελικό προορισμό άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στη δεύτερη περίπτωση: αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, εντόπισαν σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, Λεωφορείο Δημοσίας Χρήσης, με οδηγό έναν εκ των παραπάνω συλληφθέντων (48χρονο), εντός του οποίου επέβαιναν συνολικά, 35 αλλοδαποί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θέρμης, οι αλλοδαποί θα μεταφέρονταν έναντι χρηματικού ποσού, σε παραμεθόρια περιοχή των Ευζώνων, απ΄όπου θα εξέρχονταν παράνομα από την ελληνική επικράτεια.

Κατασχέθηκαν συνολικά τα τέσσερα οχήματα, ως μέσα παράνομης μεταφοράς, το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom