Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Δηλώστε τα "μαύρα" ή θα πάτε φυλακή


του Πέτρου Κουσουλού
Ένα και μοναδικό κίνητρο θα δώσει στους φορολογούμενους, οι οποίοι έχουν αποκρύψει εισοδήματα τα οποία «κρύβουν» σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελλάδος ή (κυρίως) του εξωτερικού, το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό δεν θα είναι άλλο από την αποφυγή της φυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz το ΥΠΟΙΚ έχει ήδη αναθέσει σε ειδική ομάδα επικοινωνιολόγων την δημιουργία διαφημιστικών σποτ τα οποία θα παίξουν, και μάλιστα με ένταση, στην τηλεόραση το ραδιόφωνο αλλά και το διαδίκτυο.

Έχουν εντοπίσει ήδη 1 εκατ. φορολογουμενους
Η ειδική ομάδα που επεξεργάζεται το σχέδιο «επιστροφής των αδήλωτων δισεκατομμυρίων» υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκη, αναμένεται να ποντάρει πολλά στο μοτό: «Βρείτε μας για να μην σας βρούμε».

Οι ελεγκτικές Αρχές έχουν στην διάθεσή τους μια εργαλειοθήκη όπου τους επιτρέπει να διασταυρώνουν τα στοιχεία των φορολογουμένων με 17 διαφορετικούς τρόπους. «Έτσι ο έλεγχος θα ολοκληρώνεται σε τρεις ή τέσσερις ημέρες, αντί για μήνες που χρειάζονται τώρα», εξηγεί στο ereportaz πηγή που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, στην διάθεση των Αρχών βρίσκεται μια βάση με ένα εκατομμύριο ΑΦΜ Ελλήνων φορολογουμένων οι οποίοι πιάστηκαν στην φάκα… δηλώνοντας ψίχουλα ενώ έχουν εκατομμύρια ευρώ σε Τράπεζες του εξωτερικού. «Αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα κληθούν να τα επιστρέψουν», λέει το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ.
forofigades-660_4
Η μεγάλη διαφορά με το σχέδιο που επεξεργαζόταν πριν από λίγους μήνες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης είναι ότι η επιστροφή των αδήλωτων ποσών δεν συνοδεύεται με εκπτώσεις ή ελαφρύνσεις (για λόγους κινήτρου).

Στην φυλακή δεν έχει wifi
Αντίθετα οι φορολογούμενοι με τα μαύρα θα πρέπει να πειστούν ότι ο μοναδικός λόγος που θα πρέπει να εμφανίσουν τα αδήλωτα θα είναι για να απαλλαγούν από τις ποινικές κυρώσεις και κατ’ επέκταση την φυλακή. Είναι ενδεικτικό ότι τα τηλεοπτικά σποτ θα καταγράφουν την κατάληξη ενός ανθρώπου πίσω από τα κάγκελα των σωφρονιστικών καταστημάτων που δεν έχουν ούτε… ανέσεις ούτε wifi!

Αποτελεί πάντως απορίας άξιον εάν ο «φόβος του εγκλεισμού» είναι ικανός να πείσει για την επιστροφή των «μαύρων» και τον επαναπατρισμό των αδήλωτων.
facebook-jail

Στην συνείδηση του κόσμου η αδυναμία ελέγχου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ατιμωρησία, σε μια χώρα που η διερεύνηση των λιστών γίνεται –κατά κύριο λόγο- για επικοινωνιακούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom