Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πέθανε ο δημοσιογράφος Ζήσης Τσιριγκούλης


Ο γνωστός παλαίμαχος δημοσιογράφος Ζήσης Τσιριγκούλης έφυγε από τη ζωή,το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, σε ηλικία 82 ετών.

Ο Ζήσης Τσιριγκούλης γεννήθηκε το 1934 στη Λαμία και αφού
ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές,κατέβηκε στην Αθήνα, όπου φοίτησε στην Πάντειο Σχολή.

Το 1951 άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΪΚΗ»,ασχολούμενος κυρίως με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, ενώ από το 1976 εργάστηκε στην ΕΡΤ2 και στη συνέχεια στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ».


Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τη μουσική δημοσιεύοντας αξιόλογα δοκίμια, μελέτες και κριτικές. Το βιβλίου του «Ο άνθρωπος, αυτός ο ήρωας» επαινέθηκε από τους κριτικούς και μεταφράστηκε στα Αγγλικά και τα Σουηδικά.

Κείμενά του στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση ερμήνευσαν σπουδαίοι ηθοποιοί. Στη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία απασχολήθηκε ως αρχισυντάκτης, χρονογράφος, σχολιαστής αλλά και ως κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου. Συμμετείχε σε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Ζήσης Τσιριγκούλης υπήρξε ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, ο οποίος εργάστηκε με προσήλωση και επάρκεια ασκώντας τη δημοσιογραφία με ήθος και σεμνότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγό του, την κόρη του και τους οικείους του και αποχαιρετά έναν εκλεκτό συνάδελφο, από την παλαιά σχολή της δημοσιογραφίας.

Η κηδεία του Ζήση Τσιριγκούλη έγινε χτες,Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016,στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom