Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

CIA: Το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη φέρει τη «σφραγίδα» του ΙΚ


Ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν δήλωσε χαρακτηριστικά την Τετάρτη ότι θα του προκαλούσε κατάπληξη το ενδεχόμενο η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος να μη σχεδιάζει επιθέσεις εντός της χώρας και εναντίον αμερικανικών στόχων στο εξωτερικό, ενώ
πρόσθεσε πως απομένει ακόμη «πολύς δρόμος» να διανυθεί πριν καταγραφεί σημαντική πρόοδος στην προσπάθεια των τζιχαντιστών να προπαγανδίζουν την ιδεολογία τους και να υποκινούν τη διάπραξη επιθέσεων.

Ο Μπρέναν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ινστιτούτο μελετών Council on Foreign Relations, επισήμανε επίσης αναφερόμενος στη Συρία ότι δεν θα υπάρξει καμιά πρόοδος στο πολιτικό μέτωπο χωρίς ενεργή συνεργασία από μέρους της Ρωσίας.

Για τον Τζον Μπρέναν, οι περισσότερες επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο εξωτερικό κατευθύνονται ή ενορχηστρώνονται από πυρήνα στο επιχειρησιακό θέατρο της Συρίας και του Ιράκ.

Η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 41 ανθρώπους, φέρει «χωρίς καμιά αμφιβολία» το «σημάδι» της «αχρειότητας», τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενεργειών του Ισλαμικού Κράτους.

«Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αν όχι σε όλες, το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει ποτέ την ευθύνη των επιθέσεων που έχει εξαπολύσει στην Τουρκία», υπογράμμισε ο Μπρέναν, προσθέτοντας ότι «οι τζιχαντιστές διαπράττουν αυτές τις επιθέσεις για να στείλουν ένα μήνυμα στην Τουρκία, ένα κράτος-εταίρο μας, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν να αποξενώσουν κάποιους εντός της χώρας αυτής που θα μπορούσαν να τους προσφέρουν υποστήριξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: