Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΤΩΡΑ: Επεσε καναντέρ στα Δερβενοχώρια - Μαίνεται η φωτιά - Όλα “δείχνουν” εμπρησμό (βίντεο)

Σώοι οι δύο πιλότοι
“Η φωτιά δεν πιάνει μόνη της στις 10 το βράδυ” - Άκουσαν εκρήξεις, λένε οι κάτοικοι

- Η φωτια ξέσπασε χτες στις 22.40 το βράδυ κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας
- Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα
- Ισχυροί άνεμοι πνέουν στο σημείο, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή
- Υπόνοιες για εμπρησμό, ακούστηκαν εκρήξεις
- Τι λένε ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τανάγρας




Μια μεγάλη και δύσκολη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Στεφάνη Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια.Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου σε πευκοδάσος και γρήγορα εξαπλώθηκε προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Στην περιοχή επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, και 38 άτομα πεζοπόρο.Την τελευταία ώρα τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν και πλέον από αέρος επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις, ενώ ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τη φωτιά, ελέγχοντας πλέον τα περισσότερα μέτωπα ενώ δίνουν μάχη για να μην περάσει στην Πάρνηθα.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης όπως δήλωσε στο NewsIt.gr ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας συνέδραμε ο Δήμος Φυλής,αλλά και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Τον συντονισμό της επιχείρησης έχει αναλάβει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ επί τόπου βρίσκεται και ο Υπαρχηγός.

Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη όλη τη νύχτα με τη φωτιά και κατάφεραν να την περιορίσουν πριν φτάσει στο χωριό. Η εικόνα τώρα στα πύρινα μέτωπα, είναι λίγο καλύτερη και ο Αντιδήμαρχος κύριος Σταμάτης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τεθεί υπό έλεγχο.

Από τη φωτιά κάηκε και ένα μαντρί ενώ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Όλα δείχνουν εμπρησμό


Η φωτιά δεν πιάνει από μόνη της στις 22.00 το βράδυ αυτό είναι το μόνο σίγουρο, είπε μιλώντας στο Newsit ο Αντιδήμαρχος Τανάγρας, Σταμάτης Σπυρίδωνας.

Νωρίς το πρωί και η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ που βρίσκεται στην περιοχή μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι πρόκειται ξεκάθαρα για εμπρησμό: «Στις παρυφές του ίδιου χωριού από ανύποπτο σημείο ξεκίνησε μια μικρή φωτιά και καθώς έπεσε μέσα στην πλαγιά που είναι πυκνή ακούστηκαν πάρα πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί» Πρόσθεσε πως από το ίδιο σημείο είχε ξεκινήσει η μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας καταστροφή είναι τεράστια και πως η συγκεκριμένη περιοχή ήταν ο «μοναδικός πράσινος πνεύμονας ολόκληρης της Αττικής και δεν υπάρχει πλέον. Η καταστροφή είναι θηριώδης. Η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό και φαίνεται από το αρχικό σημείο».

Το ίδιο υποστηρίζουν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής που επίσης αναφέρουν ότι άκουσαν εκρήξεις την ώρα που ξέσπασε η φωτιά...

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
http://www.newsit.gr

Επεσε καναντέρ στα Δερβενοχώρια,σώοι οι πιλότοι, σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook

ΤΩΡΑ.ΣΤΗΝ ΖΩΟΔΟΧΟ ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ ΕΠΕΣΕ ΕΝΑ CANADAIR 215

Βαγγέλης Στογιάννης Τωρα μολις το Φλογα διαβιβασε οτι οι χειριστες προλαβαν και βγηκαν σωοι.Το αεροπλανο καιγεται και ολα τα εναερια επιχειρουν να το σβησουν.Ολες οι δυναμεις που επιχειρουν εχουν σιγη ασυρματου και η συχνοτητα χρησιμοποιειται μονο για την επιχειρηση διασωσης.Το 215 επεσε στη Ζωοδοχο πηγη.3 χρονια με πατεντες τα πετανε οι ανθρωποι και σηκωνονται εν γνωσει τους οτι μπορει να μην γυρισουν γαμω τα μνημονια σας μνημονιοπανα θρασυδειλα και γαμω την ΤΙΝΑ σας μεσα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το καναντέρ για άνγωστους μέχρι στιγμής λόγους έκανε αναγκαστική προσγείωση,οι πιλότοι πρόλαβαν και βγήκαν σώοι και αβλαβείς (άλλες πληροφορίες τους φέρουν τραυματίες) και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom