Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Φωτορεπορτάζ από την διαμαρτυρία με αναπηρικά καροτσάκια έξω από το ΥΠΟΙΚ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στη οδό Νίκης άτομα με αναπηρία κι ειδικές ανάγκες.Διαμαρτύρονται για τις ελάχιστες θέσεις των παιδιών με αναπηρία στα ειδικά σχολεία και τις μειώσεις σε συντάξεις.

Οι περίπου 200 συγκεντρωμένοι -εκ των οποίων πολλοί από αυτούς έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας με τα αναπηρικά τους καροτσάκια- διαμαρτύρονται για τις ελάχιστες θέσεις των παιδιών με αναπηρία στα ειδικά σχολεία.

«Μόνο το 10% των παιδιών με αναπηρία που έχει ανάγκη την ειδική αγωγή πηγαίνουν σε ειδικά σχολεία κι αυτό θεωρείται πολυτέλεια. Πετσοκόβουν μισθούς, αφαιρούν επιδόματα για να εξοικονομήσουν χρήματα. Δικαιολογούν την αντιλαϊκή πολιτική τους βαφτίζοντας άσυλα τα ειδικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης τα πάνε για κλείσιμο. Το δρομολόγησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τώρα η κυβέρνηση της αριστεράς έρχεται να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά εμφανίζοντας το κλείσιμο των ειδικών σχολείων σε μεγάλο " αντιρατσιστικό" εγχείρημα», αναφέρει  σε ανακοίνωση της η συντονιστική επιτροπή αγώνα αναπήρων.

Παράλληλα διαμαρτύρονται και για το σχέδιο κατάργησης των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων ΑΜΕΑ.

«Να μην πληρώνει με οποιοδήποτε τρόπο κανένας ανάπηρος, χρόνιος πάσχοντας ανεξάρτητου αναπηρίας για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα να καλύπτονται ολοκληρωτικά από τον προϋπολογισμό. Να ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης το Σεπτέμβριο με το αναγκαίο προσωπικό και λυμένο το θέμα της μεταφοράς», τονίζουν οι συγκεντρωμένοι. 

«Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να διαδηλώσουμε ότι αυτή η βαρβαρότητα δεν μπορεί να περάσει. Τα ειδικά σχολεία εδώ και χρόνια βρίσκονται στο περιθώριο. Τα αναπηρικά επιδόματα και οι συντάξεις κόβονται. Είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε ότι αυτό δεν θα περάσει», δήλωσε η Γεωργία Αδαμίδου, άτομο με αναπηρία. 
















http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom