Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια! (φωτο & βίντεο)

Σε απόσταση... αναπνοής από σπίτια και αποθήκες πυρομαχικών

- Ανησυχία λόγω των ισχυρών ανέμων, καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού
- Το απόγευμα το μεγάλο μέτωπο προς Πάρνηθα αναζωπυρώθηκε από τις αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων
- Πολλές διάσπαρτες εστίες έχουν αναζωπυρωθεί σε χαράδρες, γεγονός που δυσκολεύει τους πυροσβέστες
- Η πυρκαγιά στο νοτιοδυτικό τμήμα στα Δερβενοχώρια απειλούν τον οικισμό Πράσινο
- Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ από τα πύρινα μέτωπα

Ολονύχτια "μάχη" με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Δερβενοχώρια. Στη μεγάλη επιχείρηση της πυρόσβεσης μετέχουν 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα, 113 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ συνδράμουν στην επιχείρηση 16 υδροφόρα οχήματα του Δήμου και 30 στρατιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι "πύρινες γλώσσες" πλέον είναι σε απόσταση 400 μέτρων από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Πράσινο, με τους πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα να δίνουν μάχη ώστε να ελέγξουν τη φωτιά πριν φτάσει στα σπίτια.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει εξαπλωθεί σε μια πολύ μεγάλη έκταση, με περίμετρο χιλιομέτρων και υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, με τρεις κατευθύνσεις. Το ένα μέτωπο εξελίσσεται προς την πλευρά των οικισμών Πάνακτο, Πράσινο και Λεύκα, ένα νότια της Στεφάνης και ένα ακόμα προς τα ανατολικά, προς τις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ και τα νταμάρια Φράγκου.
Αξιωματικοί του Π.Σ. διευκρινίζουν ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αλλά η πυρκαγιά είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις το απόγευμα, λόγω αλλαγής κατεύθυνσης των ανέμων και τώρα πολλές μεγάλες εστίες είναι σε εξέλιξη, μέσα σε χαράδρες και δύσβατά σημεία, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση από τα πυροσβεστικά οχήματα.
Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις έχουν τοποθετηθεί στην περίμετρο της πυρκαγιάς, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα ανοίγουν δρόμους προς τις εστίες, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν και ανακόψουν την πορεία τους, μέχρι το πρωί που θα αρχίσουν πάλι να επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Το θετικό είναι ότι μαζί με το σκοτάδι κόπασαν και οι άνεμοι και έτσι είναι λίγο πιο εύκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής, το οποίο θα αποτιμηθεί μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά οι πρώτοι πρόχειροι υπολογισμοί, «μιλούν» για αρκετές χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: