Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΩΡΑ 01:30: Στους 50 έφτασαν οι νεκροί από το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη


Οσο περνάει η ώρα ο κατάλογος των νεκρών αυξάνεται δραματικά!

Πενήντα άτομα σκοτώθηκαν και εξήντα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα έξι βαριά, κατά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν, ο οποίος έκανε λόγο για τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 28 νεκρούς, αλλά αυξήθηκε ήδη στους 50 νεκρούς, σύμφωνα με δήλωση Τούρκου αξιωματούχου.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν έχει ήδη συγκαλέσει σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων.Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι βομβιστές ενεργοποίησαν τις βόμβες πριν το μηχάνημα σάρωσης.Για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα έχει ήδη ενημερωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα.
Προς το παρόν πληθαίνουν τα ερωτηματικά. Τα τηλεοπτικά κανάλια τώρα κάνουν λόγο για τρεις εκρήξεις, μία στις αφήξεις, μία στις αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων και μία στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε πως δύο δράστες επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου των διεθνών πτήσεων. Ακολούθησαν πυροβολισμοί και η έκρηξη. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια σημεία έγιναν οι εκρήξεις.

Το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών πέραν των επίσημων ανακοινώσεων.

Τον αποτροπιασμό, την οργή και την απόλυτη καταδίκη του για το το νέο τρομοκρατικο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη εκφράζει με δύο αναρτήσεις του - στα ελληνικά και στα αγγλικά- στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις». «Είμαστε στο πλευρό των γειτόνων μας, των φίλων μας, ενάντια στην τρομοκρατία».

Δείτε βίντεο και φωτο από το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη σε προηγούμενες αναρτήσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom