Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά την πρόκληση του Ρουπακιά (βίντεο)


Με εντάσεις, καθυστερήσεις και τεχνικά προβλήματα στην αίθουσα, ξεκίνησε η πρώτη μέρα διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο.
Ο πρωταγωνιστής της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς απείλησε να «κατεβάσει» την κάμερα φωτορεπόρτερ βρίζοντάς την χυδαία. 

Το επεισόδιο έγινε τη στιγμή που ο αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είδε να τον φωτογραφίζουν όταν έβγαινε συνοδευόμενος από αστυνομικούς από τον χώρο της δίκης.

Ο κατηγορούμενος αντέδρασε στη φωτογράφηση και σηκώνοντας το χέρι του για να κατεβάσει την κάμερα μίας από τους φωτορεπόρτερ, την έβρισε με χυδαίους χαρακτηρισμούς.
Η αντίδρασή του προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες τόσο από τους φωτορεπόρτερ όσο και από άλλους που βρίσκονταν εκεί με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος κυριολεκτικά να φυγαδευτεί καθώς η κατάσταση άρχισε να γίνεται ανεξέλεγκτη με έντονες φωνές και οργισμένες χειρονομίες.
Παράλληλα, δεκάδες αυτήκοοι μάρτυρες, άκουσαν τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, να βρίζει με ακατανόμαστες εκφράσεις τη μητέρα και τους φίλους του αδικοχαμένου τραγουδιστή που αυτός δολοφόνησε.
Η διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση τουλάχιστον μίας ώρας, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με πρόβλεψη κάθε παράγοντας της δίκης να εισέρχεται στην αίθουσα μετά από αυστηρό έλεγχο. Εκτός της αίθουσας από νωρίς δεκάδες πολίτες έκαναν αντιφασιστική συγκέντρωση.
Εντός της αίθουσας η οποία γέμισε ασφυκτικά δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ οι δημοσιογράφοι για τους οποίους ορίστηκαν θέσεις στα πίσω έδρανα, στερούνται ασύρματης σύνδεσης Ίντερνετ, ενώ τα μικρόφωνα λειτουργούν με προβλήματα.
Εντός του δικαστηρίου δημιουργήθηκε ένταση στην διάρκεια ολιγόπλεπτης διακοπής, όταν συγγενείς του Παύλου Φύσσα διαπληκτίστηκαν με υποστηρικτές των κατηγορουμένων όταν οι τελευταίοι, όπως κατήγγειλε η μητέρα του μουσικού, έκαναν απειλητικές χειρονομίες.
Η Μάγδα Φύσσα φώναξε ότι μία γυναίκα από το κοινό την κοιτάζει απειλητικά: «Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά» λέγοντας στη συνέχεια «φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας».
Η ατμόσφαιρα πυροδοτήθηκε όταν κάποιος από το κοινό ακούστηκε να απαντά «μαζεύτε την, κάντε την να σωπάσει». Όταν ο θείος του μουσικού κοίταξε προς εκείνο το σημείο φωνάζοντας «βδέλυγμα» ακούστηκε από την απέναντι πλευρά: «Άντε γ...». Οι συνήγοροι της οικογένειας του μουσικού κατήγγειλαν δε, πως δέχθηκαν φραστική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά όταν τον πέρασαν οι αστυνομικοί από δίπλα τους εντός της αίθουσας.
Φραστική επίθεση από τον Ρουπακιά καταγγέλλει η Μάγδα Φύσσα



Με εντάσεις ξεκίνησε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο STAR, πριν από λίγη ώρα, σε μία από τις δύο διακοπές που έχουν γίνει μέχρι τώρα στη σημερινή δίκη, κατά τη μεταφορά του Γιώργου Ρουπακιά στα κρατητήρια, η μητέρα του Παύλου Φύσσα φώναζε στον κατηγορούμενο.

Όπως ανέφεραν οι συνήγοροι της Μάγδας Φύσσα, νωρίτερα η ίδια είχε δεχτεί φραστική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά, την ώρα που περνούσε δίπλα της στη δικαστική αίθουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει μία είσοδος από την οποία περνούν όλοι οι παράγοντες της δίκης, και από το πρωί υπάρχουν καταγγελίες ότι έχει προπηλακιστεί ένας μάρτυρας, ενώ και η Μάγδα Φύσσα κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές από κάποιους ανθρώπους που βρέθηκαν στο ακροατήριο.
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom