Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Η «Αυγή», τα θαλασσοδάνεια,η off shore και ο Μηταράκης

Δέχομαι bullying από την κυβέρνηση καταγγέλλει ο Βουλευτής

"Ο γνωστός, κυρίως για την παραπολιτική του δραστηριότητα, κ. Μηταράκης της Ν.Δ. πήγε χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών προς τα κόμματα, κατά βάση προς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που ήλεγχαν το τραπεζικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια, και ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής κ. Φραγκιαδάκη".

Ως γνωστόν, ο αντιπερισπασμός είναι μια προσφιλής τακτική σε
κόμματα και μέσα ενημέρωσης για να αντιπαρέρχονται κάποια ακανθώδη για τα ίδια θέματα.

Ο γνωστός, κυρίως για την παραπολιτική του δραστηριότητα, κ. Μηταράκης της Ν.Δ. πήγε χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών προς τα κόμματα, κατά βάση προς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που ήλεγχαν το τραπεζικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια, και ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής κ. Φραγκιαδάκη τι γνωρίζει για την κυπριακή off shore που βρίσκεται στο μετοχικό κεφάλαιο της «Αυγής» και τι σχέση έχει αυτή με το δάνειο των 900.000 ευρώ.

Το φυσικό (για μας) επακόλουθο ήταν να διερωτάται επί ώρες ένα κομμάτι των ηλεκτρονικών ΜΜΕ τι συμβαίνει με την... off shore της «Αυγής» και να προσπερνά αβρόχοις ποσίν τα δάνεια εκατομμυρίων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ προς την ΕΤΕ που δεν εξυπηρετούνται. Παρά τα προφανή, ας διευκρινίσουμε:

1. Η "Αυγή" έχει μόνο ένα δάνειο από την ΕΤΕ εδώ και 8 χρόνια, που εξυπηρετείται κανονικά και ανελλιπώς, με συνέπεια από 1,3 εκατομμύρια περίπου να έχει μειωθεί στις 900.000 ευρώ.

2. Το 2014 η πολυμετοχική εταιρεία Αυγή προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία συμμετείχαν μέσω δημόσιας εγγραφής εκατοντάδες φυσικά και ελάχιστα νομικά πρόσωπα. Σ' αυτή την αύξηση συμμετείχε και μία εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, η οποία αγόρασε 16.500 μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστη. Η εταιρία αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ΕΤΕ, με το δάνειο των 900.000 ευρώ ή με “εγγύηση” για κάτι άλλο. Αυτό είναι όλο.

Και τώρα ας μπούμε στο πραγματικό θέμα. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει δάνεια εκατομμυρίων, 5 και 8,7 αντιστοίχως, τα οποία, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, δεν εξυπηρετούνται. Τι δεν καταλαβαίνετε;

«Η ΑΥΓΗ»

Δέχομαι bullying από την κυβέρνηση καταγγέλλει ο Βουλευτής

Με αφορμή την απόσυρση από τον Σταθάκη τροπολογίας που είχε συμφωνήσει με τον Κουρουμπλή - Ο βουλευτής της ΝΔ αποδίδει την απόφασή αυτή στην καταγγελία που έκανε για ύπαρξη offshore στο μετοχολόγιο της Αυγής

Σε απόσυρση της ρύθμισης που επιχειρεί να οριοθετήσει τον τρόπο διεξαγωγής του εθίμου με τον «ρουκετοπόλεμο» που γίνεται στην Χίο προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τον βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη να καταγγέλλει την κυβέρνηση για εκδικητικότητα και εκφοβισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε κάνει αποδεκτή την σχετική τροπολογία του κ. Μηταράκη με αποτέλεσμα να ενταχθεί ως άρθρο σε νομοσχέδιο που εισηγείται ο κ. Σταθάκης. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ το άρθρο αποσύρθηκε αμέσως μετά την καταγγελία του περι ύπαρξης offshore στο μετοχολόγιο της «Αυγής».

Ο ίδιος δε, συνομιλώντας με δημοσιογράφους είπε ότι «για την ρύθμιση είχαν συμφωνήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι, δηλαδή, ο δήμαρχος Χίου, οι βουλευτές του νησιού όλων των κομμάτων και ο υπουργός Εσωτερικών» ενώ αποκάλυψε ότι «φίλος μου που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ μου τηλεφώνησε χθες και μου είπε : “θα σε εκδικηθούν για όσα είπες περί offshore”». Είπε τέλος ότι επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον ενημέρωσε για πρακτικές “bullying” από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom