Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ώρα μηδέν» για το MEGA - Θα προλάβουν να καταθέσουν αίτηση για τηλεοπτική άδεια;

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του MEGA

Τα χρονικά όρια εξαντλήθηκαν και ό,τι γίνει τις επόμενες ώρες είναι καθοριστικό για το μέλλον του MEGA. Όλο το βράδυ στο σταθμό της Μεσογείων η νομική υπηρεσία της εταιρείας σε συνεργασία με νομικούς των βασικών μετόχων εργάζονταν πυρετωδώς για
να παρουσιάσουν σήμερα στις πιστώτριες το MoU (Memorandum of Understanding), δηλαδή το Μνημόνιο Συμφωνίας (ΜΣ) με στόχο να λάβουν την τραπεζική ενημερότητα που είναι απαραίτητη για να συμμετέχει ο τηλεοπτικός σταθμός μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Χθες πάντως στο Διοικητικό Συμβούλιο των μετόχων υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με το ΜΣ και σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν αλλαγές στα ποσά που θα καταβάλλουν οι μέτοχοι για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ωστόσο ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μέσα στη μέρα καθώς τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η διαδικασία του διαγωνισμού και αν το MEGA δεν έχει υποβάλλει όλα τα απαιτούμενα χαρτιά, συμπεριλαμβανόμενης της τραπεζικής ενημερότητας, αποκλείεται από το διαγωνισμό. Γεγονός που θα δρομολογήσει δυσάρεστες εξελίξεις για τον τηλεοπτικό σταθμό, τους χιλιάδες εργαζομένους του τόσο στην εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ όσο και άλλες των βασικών μετόχων, αλλά και στην ευρύτερη αγορά.

Εκτός όμως από την «Ώρα Μηδέν» για τη συμμετοχή στις τηλεοπτικές άδειες στο κανάλι της Μεσογείων βρίσκονται σε οριακά σημεία βασικών αναγκών. Χαρακτηριστικό είναι ότι από αύριο, 1η Ιουλίου, θα πέσει «μαύρο» στη λειτουργία του INPS που είναι το πρόγραμμα, το δίκτυο, με το οποίο εργάζονται οι δημοσιογράφοι για να βγαίνουν στον αέρα τα δελτία ειδήσεων.

Αν μέχρι σήμερα δεν καταβληθούν τα χρήματα για να ανανεωθεί η παροχή του δικτυακού προγράμματος εσωτερικής λειτουργίας τότε από αύριο οι δημοσιογράφοι του σταθμού θα έχουν ένα ακόμα πρόβλημα να αντιμετωπίσουν για να κάνουν τη δουλειά τους σωστά κινδυνεύοντας να γίνουν πολλά λάθη και να «τραυματιστεί» ακόμα περισσότερο η αξιοπιστία του τηλεοπτικού σταθμού.

Βέβαια από τα βασικά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες είναι ότι λόγω της έλλειψης χρημάτων δεν μπορούν ούτε βενζίνη να βάλουν στα αυτοκίνητα για να πάνε για ρεπορτάζ. Και μέσω αυτής της δυσάρεστης κατάστασης είναι αξιοσημείωτο ότι σήμερα αποχωρεί επίσημα από τον τηλεοπτικό σταθμό ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου, Νίκος Πεφάνης, γεγονός που ανησυχεί ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους.

Σήμερα λοιπόν είναι καθοριστική μέρα και ό,τι συμβεί θα κρίνει το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού. Για αυτό στις τρεις το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους βάσει των εξελίξεων…!

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του MEGA

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση υπ´ αριθμόν 124/2016) η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel (Ανώνυμη Εταιρεία «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων») για τη τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών (3.000.000 ευρώ η κάθε μια).

Ο τηλεοπτικός σταθμός ζητούσε το "πάγωμα" της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Σήμερα έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον για τη τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών. Οι τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται, όπως και το Mega, κατά της παραπάνω απόφασης των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom