Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Στο πειθαρχικό η διαγραφή Σπίρτζη - «Θα είναι μεγάλη μου τιμή» απαντά ο ίδιος


Συνεχίζεται η εσωκομματική ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ με την επιτροπή Δεοντολογίας να συνεδριάζει σήμερα (6/8) για τη διαγραφή ή όχι του Χρήστου Σπίρτζη από το κόμμα.

Στις 11 Ιουλίου 70 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ζήτησαν με επιστολή τους στον Στέφανο Κασσελάκη, στη Ράνια Σβίγκου και στον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Γιάννη Μπενίση τη διαγραφή Σπίρτζη, τον οποίο -μεταξύ άλλων- κατηγορούν για «αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά».

Μάλιστα, στην ίδια επιστολή οι 70 εγκαλούσαν τον κ. Σπίρτζη για τη στάση του απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Προηγήθηκε ο κακός χαμός έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Χρήστο Σπίρτζη και τον γνωστό στιχουργό, Νίκο Μωραΐτη ο οποίος σχολιάζει στα social media τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αρχή έγινε με την επίθεση σε εκείνους που μέσω διαδικτύου στηρίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και κάνουν επιθέσεις σε εκείνους που διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις που εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός του κόμματος Χρήστος Σπίρτζης. «Είναι δέκα άνθρωποι, ξεπεσμένοι στιχουργοί και διάφοροι άλλοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι», είπε αναφερόμενος στα λεγόμενα τρολ ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Εγώ θα σας κάνω μια ερώτηση», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, «υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται με το διαδίκτυο και συγκεκριμένα με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, όχι με τη Νέα Δημοκρατία με το τι κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση που έχει αναστενάξει όλος ο τόπος;».

Όπως είπε «υπάρχουν και τα τρολ, τα επώνυμα και τα ανώνυμα, τα οποία ασχολούνται 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι δεν πάει καλά».

«Άρα κάποιοι πληρώνονται για να υποστηρίζουν τον Κασσελάκη στα social media;», ρώτησε ο δημοσιογράφος του Οpen, με τον Χρήστο Σπίρτζη, να απαντά: «Βέβαια. Εγώ ζήτησα τον κατάλογο των ανθρώπων που έχουν έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με οποτεδήποτε μέσω του ΣΥΡΙΖΑ».

Χρήστος Σπίρτζης: «Δεν φοβάμαι» η απάντηση στη διαγραφή

Από την πλευρά του, ο κ. Σπίρτζης είχε πει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δίνω συγχαρητήρια στην Επιτροπή Δεοντολογίας που λειτουργεί 5 Αυγούστου, αλλά εγώ δεν έχω διαθεσιμότητα, όπως δεν έχει και ο πρόεδρος». Επεσήμανε δε πως «θα είναι τιμή του να διαγραφεί».

«Δεν τη φοβάμαι τη διαγραφή. Η πρότασή μου είναι για να υπάρχουν συγκλίσεις και συνεργασία ευρύτερων κομματιών του προοδευτικού κόσμου.

Ναι, αν αρχίσουμε τις διαγραφές και γι αυτό διαφωνώ και με την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη και όσων άλλων έχουν αποχωρήσει. Αν είναι να συμβάλλουμε λοιπόν στον περαιτέρω κατακερματισμό του προοδευτικού κόσμου, δεν δίνουμε, αν θέλετε, το καλύτερο παράδειγμα. Δεν δίνουμε την καλύτερη λύση γι αυτό που πρέπει να γίνει.

Και ξέρετε γιατί; Δεν φοβάμαι καμία διαγραφή, διότι εγώ μεγάλωσα πολιτικά και αυτή είναι η παιδεία. Η πολιτική που έχω σε κόμματα όπως είναι τα κόμματα του προοδευτικού κόσμου, που δεν φοβηθήκαμε ποτέ να καταθέσουμε τις απόψεις μας και μέσα στα όργανα και δημόσια.

Επομένως μου λέτε δηλαδή ότι υπάρχει ένα είδος, δεν θέλω να πω τρομοκρατίας, αλλά ένα είδος πίεσης, το να μην εκφράζεται και να μην διατυπώνεται ελεύθερα η άποψη, η άποψη, η άποψη του κάθε στελέχους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιάνουν αυτά τα πράγματα σε κόμματα όπως είναι τα δημοκρατικά κόμματα της χώρας μας και πολύ περισσότερο τα προοδευτικά κόμματα της χώρας μας», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Αν διαγράφω, για τους λόγους που είναι η καταγγελία, δηλαδή γιατί είπα και λέω δεν σταμάτησα στιγμή να το κάνω, την αποψή μου δημόσια, θα είναι μεγάλη μου τιμή».

https://eleftherostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom