Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Καρέ-καρέ η σύλληψη 49χρονης υπάλληλου του ΕΦΚΑ τη στιγμή του χρηματισμού της (βίντεο)


Υπάλληλος στο ΕΦΚΑ εκβίαζε μια ανάπηρη γυναίκα με αντάλλαγμα να διευθετήσει την καταβολή του επιδόματός της. Βίντεο ντοκουμέντο εξασφάλισε το MEGA, όπου δείχνει καρέ – καρέ τη στιγμή της σύλληψης της 49χρονης υπαλλήλου του ΕΦΚΑ που πιάστηκε με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο χέρι.

Η 56χρονη καταγγέλλουσα βγαίνει από το μπλε αυτοκίνητο.

Δευτερόλεπτα αργότερα φτάνει στο σημείο δίκυκλο με δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, που παρακολουθούν τις κινήσεις. Στη συνέχεια η καταγγέλλουσα απομακρύνεται.

Αμέσως φτάνει στο σημείο ένα ταξί το οποίο κλείνει το δρόμο του αυτοκινήτου και σε αυτό το όχημα μέσα βρίσκονται αστυνομικοί.

Το ρολόι για τη δράση της 49χρονης μετράει πλέον αντίστροφα. Οι αστυνομικοί κατευθύνονται στο μπλε ΙΧ και συλλαμβάνουν την υπάλληλο του ΕΦΚΑ.

Το ύψος των χρημάτων που φέρεται να έχει αποκομίσει έκνομα η 49χρονη υπάλληλος του ΕΦΚΑ από την δράση της πραγματικά σοκάρει.

61.500 ευρώ βρέθηκαν σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων μέσα στο σπίτι της, τα οποία αποθήκευε σε φακέλους σε διάφορα σημεία.

Το χρονικό της καταγγελίας και της σύλληψης

Η 49χρονη η οποία εργαζόταν στη διεύθυνση ιατρικής αξιολόγησης του ΕΦΚΑ, φέρεται να ζητούσε υπέρογκα χρηματικά ποσά από πολίτες για να διεκπεραιώσει υποθέσεις καταβολής επιδομάτων.

Το κουβάρι της δράσης της άρχισε να ξετυλίγεται όταν μια 56χρονη γυναίκα κατήγγειλε στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ ότι η υπάλληλος της ζητούσε 4.000ευρώ για να διεκπεραιώσει την αίτηση επιδόματος αναπηρίας που δικαιούται η μητέρα της. Όταν της είπε ότι δεν διαθέτει αυτά τα χρήματα η υπάλληλος χωρίς ίχνος ντροπής της ζήτησε τα λεφτά σε δόσεις.

«Τα μισά όπως είχαμε πει», «Δηλαδή 2000? Η μήπως μπορούμε 1500 και 500 τέλος του μήνα;».

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση στον ΕΦΚΑ.

«Στον ΕΦΚΑ γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για διαφάνεια και καθαρότητα και δείχνουμε μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία, τόσο με τις αστυνομικές όσο και δικαστικές αρχές έτσι ώστε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα». 

Σήμερα Σάββατο είναι προγραμματισμένο να δικαστεί η 49χρονη για την υπόθεση.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom