Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο Υπ. Eργασίας: Απόλυτα ευθυγραμμισμένος στις εντολές των εργοδοτών με μπόλικη εξαπάτηση για εργαζόμενους


Σε μια προσπάθεια πλήρους αντιστροφής της βαρβαρότητας που βιώνουν από την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, επιδόθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στο υπουργείο Εργασίας.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας» και για «δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας», αποσιωπώντας ότι ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες.

«Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις την τελευταία πενταετία και σταχυολογώ την εντυπωσιακή μείωση εργασίας, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος», είπε προκλητικά ο πρωθυπουργός, τη στιγμή που έχει γιγαντωθεί η εργασιακή ζούγκλα με νέες αντιδραστικές παρεμβάσεις που προστέθηκαν στις προηγούμενες όπως η εφαρμογή των απλήρωτων υπερωριών, τα 12ωρα και τα 13ωρα, η 6ήμερη απασχόληση.

Παράλληλα, τα εργατικά «ατυχήματα»-εργοδοτικά εγκλήματα σημειώνονται το ένα πίσω από το άλλο, με τους χώρους δουλειάς να έχουν μετατραπεί σε αρένες και παγίδες θανάτου και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.

Επίσης ο Κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που, όπως είπε, «καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας του εργαζόμενου» και τόνισε ότι «αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας», αποφεύγοντας βέβαια να αναφέρει ότι έχει ήδη ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων με τα συνδικάτα να διαμηνύουν ότι η απαράδεκτη εγκύκλιος για την απλήρωτη και 6ήμερη δουλειά θα μείνει στα χαρτιά.

Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, εμπαιγμού και εξαπάτησης ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας», ενώ τόνισε ότι «φέτος θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς».

Συνειδητά και εδώ ο Κ. Μητσοτάκης απέφυγε να πει ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων, ενώ με τη λογική του «διαίρει και βασίλευε» ο πρωθυπουργός υπόσχεται κάποια ψίχουλα για τους πλέον εξαθλιωμένους, που θα προέλθουν από την αφαίμαξη των συνταξιούχων και των εργαζομένων.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom