Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Πορεία με σύνθημα «Ούτε στην Ελευσίνα ούτε πουθενά, μπλόκο στα κοράκια σε κάθε γειτονιά» (φωτο & βίντεο)


Με μεγάλη και μαχητική πορεία αυτή την ώρα στην Ελευσίνα συνεχίζεται η μαζική κινητοποίηση από σωματεία και φορείς ενάντια στην απειλή έξωσης της Διονυσίας και της οικογένειάς της από το σπίτι τους στην οδό Παπαγιάννη.

«Ούτε στην Ελευσίνα ούτε πουθενά, μπλόκο στα κοράκια σε κάθε γειτονιά» και «Όταν φύγουν τα κοράκια από δω στην Ελευσίνα στα στήσουμε χορό», είναι μερικά από τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα.

«Κοράκια φύγετε από εδώ - Η Ελευσίνα θα νικήσει» γράφει το πανό των σωματείων και μαζικών φορέων της πόλης που προπορεύεται.

Νωρίτερα στην συγκέντρωση που έγινε έξω από το σπίτι στην οδό Παπαγιάννη, απηύθυνε χαιρετισμό ο Βαγγέλης Γκίνης, πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελευσίνας - Μάνδρας.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους σωματείων και φορέων.

Είμαστε κρίκος στην αλυσίδα στο πλάι της οικογένεια, τόνισε ο Αριστοτέλης Κυριαζόπουλος, ΓΓ του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής.

Λόγο της λαϊκής κινητοποίησης έχει σωθεί το σπίτι μέχρι σήμερα υπογράμμισε η Κατερίνα Φραγκάκη, δικηγόρος της οικογένειας και ευχαρίστησε όλους από τα βάθη της καρδιάς της, ενώ αναφέρθηκε και στο ασφυκτικό νομικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί. 

Είναι δύσκολος αγώνας με τα αρπακτικά που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, κάθε γειτονιά να γίνει κάστρο αντίστασης και κάθε συνάδελφος που έχει πρόβλημα να απευθυνθεί σωματεία, επεσήμανε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της επιτροπής του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Όλοι μας που ζούμε και δουλεύουμε εδώ ξέρουμε να ξεχωρίζουμε το δίκιο από το άδικο. Ξέρουμε ότι χρέη στο λαό φορτώνει η πολιτική που μετατρέπει τις λαϊκές ανάγκες, την λαϊκή στέγη σε εμπόρευμα, το οποίο ματώνουν οι οικογένειες για να αποκτήσουν.Ξέρουμε και τι εμποδίζει, τι βάζει φρένο στο ξεσπίτωμα του λαού. 

Φρένο βάζει ο ίδιος ο λαός μέσα από τα σωματεία του, μέσα από τους συλλόγους, μαζί με τις εργατογειτονιές που μπορούν και πρέπει να αντιπαρατάξουν την οργάνωση και την αλληλεγγύη τους απέναντι στη βία του κράτους του κεφαλαίου, τόνισε ο Λάμπρος Χατζάρας, πρόεδρος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και της διοίκησης του ΕΚ Ελευσίνας Δυτικής Αττικής.

Την αλληλεγγύη της εξέφρασε η Ελένη Χόνδρου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Ελευσίνας Μάνδρας Ειδύλλιας και Ασπροπύργου.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom