Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 44χρονος για τη δολοφονία του τοπογράφου της Μυκόνου - Οι αρχές γνωρίζουν τον ηθικό αυτουργό


Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου (6/7/24) ένας 44χρονος άνδρας, για την εν ψυχρώ εκτέλεση του τοπογράφου της Μυκόνου, την ώρα που το θύμα πάρκαρε στο Ψυχικό, το πρωί της 2/7/24.

Οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στην προσαγωγή του 44χρονου από τη νύχτα της Παρασκευής (5/7/24). Ο άνθρωπος αυτός θεωρείται βασικός ύποπτος για την υπόθεση δολοφονίας του τοπογράφου της Μυκόνου.

Η απροσεξία του εκτελεστή που οδήγησε στην προσαγωγή

Αυτό που τον πρόδωσε τον εκτελεστή και «ξεκλείδωσε» την υπόθεση για τους αστυνομικούς, φαίνεται πως είναι η μηχανή του. Αν και ο εκτελεστής του τοπογράφου της Μυκόνου φορούσε κράνος και γάντια και εμφανιζόταν ιδιαίτερα ψύχραιμος κατά την εκτέλεση του θύματος, φαίνεται πως βιάστηκε να νιώσει και… «αόρατος» στις κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο εκτελεστής, θεωρώντας ότι βρίσκεται αρκετά μακριά από το σημείο που έγινε η δολοφονία,  μπήκε σε μια πυλωτή πολυκατοικίας για να πάρει την μηχανή του. 

Οι αστυνομικοί ωστόσο που ακολούθησαν τα ίχνη του μέσα από πολλά βίντεο από κάμερες ασφαλείας, τον εντόπισαν σε βιντεοληπτικό υλικό να μπαίνει στη συγκεκριμένη πυλωτή.

Από έρευνα διαπίστωσαν ότι στη συγκεκριμένη πολυκατοικία μένει η σύντροφος του 44χρονου που είναι γνωστός στις αρχές. Έτσι ο ίδιος μπήκε στο «μικροσκόπιο» των αρχών.

https://www.newsit.gr/

Οι αρχές γνωρίζουν τον ηθικό αυτουργό

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση γνωρίζουν ήδη ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του 54χρονού, ποιος είναι δηλαδή ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του τοπογράφου.

Πρόκειται για έναν πολύ γνωστό Έλληνα που ασχολείται με το real estate στην Μύκονο εδώ και πολλά χρόνια, και ως συνεργό του έχει έναν Αλβανό εργολάβο ο οποίος επίσης δραστηριοποιείται στο «Νησί των Ανέμων»

Η κατάθεση – «κλειδί»

Οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι πολύ σημαντική είναι η κατάθεση που έδωσε η σύντροφος του υπόπτου που προσήχθη εχθές για την υπόθεση. Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έδειξαν στην γυναίκα φωτογραφίες των δύο ανδρών, που θεωρούν ως ηθικούς αυτουργούς, και εκείνη τους αναγνώρισε αμέσως, λέγοντας μάλιστα στην κατάθεσή του ότι πριν από λίγο καιρό ταξίδεψε στην Μύκονο με τον σύντροφο της και συναντήθηκαν με τους δύο άνδρες.

Επίσης είπε ότι μπροστά της δεν έγινε καμία κουβέντα για τον άτυχο τοπογράφο.

Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στον ύποπτο

Οι άνδρες των Ανθρωποκτονιών, εξετάζοντας δεκάδες βίντεο, είδαν ότι μετά την δολοφονία ο εκτελεστής πήγε σε πολυκατοικία στο Μαρούσι, άφησε εκεί το σκουτεράκι, και έφυγε με την δική του μοτοσικλέτα. Επίσης είδαν ότι έκανε το ίδιο και για δύο ημέρες πριν από την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου.

Οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια των παρακολουθήσεων, διαπίστωσαν ότι ο 44χρονος ύποπτος προετοιμαζόταν να φύγει από την Αθήνα και φοβούμενοι ότι μπορεί να χαθούν τα ίχνη του προχώρησαν στην προσαγωγή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της ΕΛΑΣ, ανακάλυψαν ότι ο 44χρονος είχε νοικιάσει από εταιρεία ενοικιάσεων ένα λευκό βανάκι και εικάζουν ότι με αυτό θα μετέφερε το σκούτερ που χρησιμοποίησε στην δολοφονία, προκειμένου να το κάψει και να το εξαφανίσει.

Ο 44χρονος ύποπτος εντοπίστηκε μαζί με το βαν, χωρίς ωστόσο να βρεθεί το σκούτερ. Πίσω από το λευκό όχημα ακολουθούσε με το δικό της αυτοκίνητο η σύντροφος του 44χρονους. Εντός του οχήματος βρέθηκε μία βαλίτσα με προσωπικά αντικείμενα του υπόπτου.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom