Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Νιάκας


Θρήνος στον χώρο της ενημέρωσης μετά την ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ του θανάτου του δημοσιογράφου Βαγγέλη Νιάκα.

Ο Βαγγέλης Νιάκας έφυγε από τη ζωή στα 73 του χρόνια.Υπήρξε συνιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ».

Στα 73 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Νιάκας, το πρωί της Πέμπτης. Ο Βαγγέλης Νιάκας γεννήθηκε στον Παλαμά Καρδίτσας το 1951. Μετά το Λύκειο σπούδασε στην Ιταλία από όπου αποφοίτησε από τη Σχολή Οικονομίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου της Μπολόνια.

Τη δημοσιογραφία ξεκίνησε το 1978 στην εφημ. «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΑΥΓΗ», «ΓΝΩΜΗ», «ΚΕΡΔΟΣ», και «ΠΡΩΤΗ» καλύπτοντας το ρεπορτάζ του Υπουργείου Γεωργίας. Το 1989 υπήρξε συνιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ».

Ο Βαγγέλης Νιάκας υπήρξε ένας καταρτισμένος δημοσιογράφος με επαγγελματική επάρκεια, ο οποίος εργάστηκε επί μακρόν σε εφημερίδες. Η εφημ. «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ», που ξεκίνησε το 1989 ως εβδομαδιαία, την εποχή της άνθησης του Χρηματιστηρίου μετατράπηκε σε ημερήσια ξεπερνώντας σε κυκλοφορία τις παραδοσιακές οικονομικές εφημερίδες της εποχής για να ακολουθήσει η πτώση και το κλείσιμο του εντύπου μερικά χρόνια αργότερα.

Τα στοιχεία της κηδείας του Βαγγέλη Νιάκα θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

https://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom