Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Λαμία: Τα πειστήρια που έστειλε η Πυροσβεστική στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την φωτιά στο εργοστάσιο

Το βίντεο που βρίσκεται στο μικροσκόπιο

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., απέστειλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία πειστήρια από υλικά που εντοπίστηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς του εργοστασίου της εταιρείας «Γιαννίτση» στη Λαμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πρόκειται για ένα κομμάτι βαμβάκι, το οποίο τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα αναλύσουν για να διευκρινιστεί εάν είναι εμποτισμένο με κάποιο εύφλεκτο υγρό, για κομμάτια από τις ξύλινες παλέτες που υπήρχαν τόσο στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου αλλά και στο εσωτερικό του, καθώς και ένα μεταλλικό δοχείο.

Όλα αυτά τα πειστήρια, εντοπίστηκαν πολύ κοντά στον χώρο που σημειώθηκε η έκρηξη, δηλαδή στο σημείο που ήταν σταθμευμένο το φορτηγό.

To βίντεο που εξετάζεται για την φωτιά

Παράλληλα, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, έστειλε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, βίντεο από τα καταγραφικά του εργοστασίου, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, καταγράφονται οι κινήσεις ορισμένων ατόμων, που ενδέχεται να αποδειχθεί ότι είναι υπάλληλοι του εργοστασίου.

Όπως όλα δείχνουν, όλο αυτό το διάστημα που ερευνάται η υπόθεση, ότι πρόκειται για περίπτωση εμπρησμού, και μάλιστα, όπως είχε γράψει το enikos.gr, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής θεωρούν ότι για να εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα η φωτιά, έπειτα από την εκδήλωσή της, είχε εμποτιστεί με εύφλεκτο υγρό τόσο ο προαύλιος χώρος του εργοστασίου, όσο και το εσωτερικό του.

Σημειώνεται πως έπειτα από την ανάλυση των στοιχείων, η ΕΛ.ΑΣ. θα τα αποστείλει στην Πυροσβεστική, η οποία με την σειρά της θα συντάξει ένα πόρισμα για τα αίτια της φωτιάς και θα τα μεταβιβάσει στην εισαγγελία της Λαμίας.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom