Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Για τέταρτη φορά στο εδώλιο ο Επαμεινώνδας Κορκονέας


Για τέταρτη φορά θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008.

Η δικαστική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της δεύτερης αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο για την αναγνώριση του ελαφρυντικού στον καταδικασμένο Επαμεινώνδα Κορκονέα από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, που είχε σαν αποτέλεσμα να… σπάσουν τα ισόβια, ποινή με την οποία είχε τιμωρηθεί σε πρώτο βαθμό από το Μεικτό ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισας.

Οι ανώτατοι δικαστές έκαναν δεκτή, και τη δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης ως προς το κρίσιμο ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού σύννομου βίου στον κατηγορούμενο Κορκονέα.

Το γεγονός αυτό οδηγεί εκ νέου για τέταρτη φορά τον πρώην ειδικό φρουρό ενώπιον της δικαιοσύνης , που καλείται να αποφανθεί για την αναγνώριση ή μη του ελαφρυντικού στο πρόσωπό του. Μετά την αναίρεση εξαφανίζεται η απόφαση του Εφετείου και αναβιώνει η πρωτόδικη απόφαση για τον καταδικασθέντα.

Αναιρέθηκε για δεύτερη φορά η απόφαση αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πράγμα που σημαίνει ότι για δεύτερη φορά αναβιώνει η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί και εξαφανίζεται από το νομικό στερέωμα η αναγνώριση ελαφρυντικού που οδήγησε στην σκανδαλώδη αποφυλάκισή του» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου με παρέμβαση της κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ολομέλεια.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom